De rechtbank in Brugge.
Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © Benny Proot

Inspectie komt sociale fraude op het spoor na controle op werf in Sint-Michiels: “Dergelijke praktijken gebeuren op grote schaal”

Sint-MichielsDe Braziliaanse zaakvoerder van een bouwfirma riskeert 15 maanden cel voor sociale dumping. Het frauduleus systeem van J.O. (37) kwam aan het licht na een controle op een werf in Sint-Michiels. “Zijn manier van werken gebeurt op collectieve schaal”, stelde arbeidsauditeur Jeroen Lorré.

 1. Acht transmigranten na meer dan 20 uur gered uit container met lading broodjes
  Zeebrugge

  Acht transmi­gran­ten na meer dan 20 uur gered uit container met lading broodjes

  In het havengebied van Zeebrugge zijn dinsdagnacht acht transmigranten gered uit een koelcontainer. Ze verkeerden in ademnood en verstuurden daarop een noodoproep. Ze zaten al 20 tot 24 uur tussen de lading broodjes. “De koeling werd afgelegd, waardoor de temperatuur in het transport begon te stijgen en de personen in ademnood raakten. Ze werden gelukkig tijdig ontdekt", zegt procureur Frank Demeester van het Brugs parket.
 2. Tweeling van Katrien (48) krijgt corona-pv, omdat ze met drie vriendinnetjes in park zaten: “Mijn dochters voelen zich misdadigers, terwijl ze zelfs niet naar hun grootouders durven gaan”
  PREMIUM
  Brugge

  Tweeling van Katrien (48) krijgt corona-pv, omdat ze met drie vriendinne­tjes in park zaten: “Mijn dochters voelen zich misdadi­gers, terwijl ze zelfs niet naar hun grootou­ders durven gaan”

  “Mijn tweeling was in fout, maar had een gewone uitbrander niet volstaan?” De 16-jarige dochters van Katrien Cattoor (48) kregen vorige week meteen een corona-pv onder de neus geduwd, omdat ze met drie vriendinnen in een park in Brugge zaten te keuvelen. De moeder noemt de beslissing van de politie absurd. “Zeker als ik de taferelen van afgelopen weekend zie of de overvolle bussen op weg naar school. De jongeren hebben het toch al moeilijk genoeg?”, vraagt ze zich af.
 3. Verkeersclown Fieto stopt meteen na vrijspraak van bestuurster: “Als de kinderen al niet meer beschermd worden, houdt het voor mij op”
  PREMIUM
  Brugge

  Verkeers­clown Fieto stopt meteen na vrijspraak van bestuur­ster: “Als de kinderen al niet meer beschermd worden, houdt het voor mij op”

  “Ik ben ontgoocheld, gefrustreerd, kwaad en verdrietig tegelijk.” De Brugse wijk Christus-Koning moet het voortaan stellen zonder zijn verkeersclown Fieto. Gemachtigd opzichter Stefaan Vergaerde (56), de man achter de clown, liet de leerlingen van de plaatselijke school er veilig oversteken. Maar nadat een automobiliste – die z'n instructies zou genegeerd hebben – maandag door de politierechter werd vrijgesproken, bergt een ontmoedigde Stefaan zijn kleurrijke pak definitief op in de kast.
 4. Derde keer in één week: transmigranten uit container gehaald in Zeebrugge, nadat ze in paniek de politie bellen
  Zeebrugge

  Derde keer in één week: transmi­gran­ten uit container gehaald in Zeebrugge, nadat ze in paniek de politie bellen

  Voor de derde maal in een week zijn in de haven van Zeebrugge transmigranten uit een container gehaald. Zes mensen waren in de container gekropen toen die nog op een goederentrein stond. Ze belden in paniek de politie, toen ze merkten dat het gat waarlangs ze wilden ontsnappen geblokkeerd was door een andere container. Wellicht zijn ze aan de dood ontsnapt.
 1. Klompenmaker Jaap uit Heinkenszand luidt de noodklok
  Play

  Klompenma­ker Jaap uit Heinkens­zand luidt de noodklok

 2. In een seconde gaat de koereiger zijn vrijheid weer tegemoet
  Play

  In een seconde gaat de koereiger zijn vrijheid weer tegemoet