De rechtbank in Brugge.
Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © Benny Proot

Indische mensensmokkelaar uitgeleverd aan ons land

West-VlaanderenHet team mensensmokkel van de Federale Gerechtelijke Politie van West-Vlaanderen ging deze week in opdracht van de onderzoeksrechter een Indische verdachte (39 jaar) ophalen in Armenië. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een smokkelorganisatie die in 2018 vanuit West-Vlaanderen Indische transmigranten naar het Verenigd Koninkrijk smokkelde.

 1. VRT-journalist en Peter Gyselbrecht krijgen celstraf na uitzending van afgeluisterde telefoontjes uit kasteelmoord: “Reportage besmeurde reputatie van familie Saelens”
  PREMIUM
  Ruiselede/Wingene

  VRT-journalist en Peter Gysel­brecht krijgen celstraf na uitzending van afgeluis­ter­de telefoon­tjes uit kasteel­moord: “Reportage besmeurde reputatie van familie Saelens”

  VRT-journalist Bart Aerts en Peter Gyselbrecht hebben bewust tapgesprekken uit het dossier van de kasteelmoord gebruikt om de morele integriteit van de familie van Stijn Saelens te schaden, vindt de Brugse rechtbank. De afgeluisterde telefoontjes werden uitgezonden in Terzake en dat was voor de rechters meer dan een brug te ver. Aerts en Gyselbrecht kregen dan ook een celstraf met uitstel. “Die reportage tastte alle grenzen van het onwaarschijnlijke af”, sneert procureur Frank Demeester. De hoofdredactie van de VRT blijft intussen achter z'n journalist staan.
 2. REPORTAGE. Wij dronken de eerste koffie (en pinten) tussen de Bruggelingen: “Tap mij maar direct een tweede!”
  PREMIUM
  Brugge

  REPORTAGE. Wij dronken de eerste koffie (en pinten) tussen de Bruggelin­gen: “Tap mij maar direct een tweede!”

  “De verwarming doet z’n werk.” Zaakvoerder Guy Boedt glimlacht terwijl hij vanop het terras van Craenenburg op de Brugse Markt naar het regenweer kijkt. In het straatbeeld zijn vooral paraplu’s te zien, maar zijn terras zit gelukkig wél meteen gezellig vol. Dat het niet alleen bij koffie blijft, was om 8.01 uur al duidelijk. “Twee pintjes en een kriek alstublieft!”, klinkt het bij Manon, Axelle en Claire (17).
 1. Open Podium: Martijn Hop zingt graag alleen, maar nog liever samen
  Play

  Open Podium: Martijn Hop zingt graag alleen, maar nog liever samen

 2. Scooterrijder (16) zwaargewond bij botsing met auto in Cadzand
  Play

  Scooterrij­der (16) zwaarge­wond bij botsing met auto in Cadzand