De helikopter 'RAGO' van de federale politie kwam de maïsvelden in Koolkerke van bovenaf doorzoeken.
Volledig scherm
De helikopter 'RAGO' van de federale politie kwam de maïsvelden in Koolkerke van bovenaf doorzoeken. © Mozkito

Inbrekers viseren woning van mensen die op reis zijn: alle voortvluchtigen inmiddels opgepakt

KoolkerkeIn Koolkerke bij Brugge is donderdagmorgen sinds 10 uur een klopjacht gehouden op enkele voortvluchtige inbrekers. Op klaarlichte dag probeerden de daders binnen te raken in een woning, waarvan de eigenaars op reis zijn. Rond 16 uur werden alle verdachten gevat.

  1. BINNENKIJKER. De Zomere, één van de alleroudste Brugse huizen, opent als bed and breakfast: “Dit was ik aan de geschiedenis verschuldigd”
    PREMIUM
    Brugge

    BINNENKIJ­KER. De Zomere, één van de alleroud­ste Brugse huizen, opent als bed and breakfast: “Dit was ik aan de geschiede­nis verschul­digd”

    Bijna verscholen in de Oude Zomerstraat, in vogelvlucht op amper enkele tientallen meters van het Belfort en met een indrukwekkend zicht op de drie Brugse torens, opent Huis De Zomere binnenkort als woning met vijf gastenkamers. Eigenaar Frederik Broes (57) werkte zich danig in het zweet om van één van de vijf oudste huizen in Brugge een pareltje te maken. “Ik heb er drie jaar aan gewerkt, maar ben megatrots op het resultaat", zegt hij. Kijkt u even mee.