Beeld ter illustratie
Volledig scherm
Beeld ter illustratie © Getty Images/iStockphoto

In vijf jaar tijd 8.000 extra vrije beroepers in West-Vlaanderen: “Curve vlakt dit jaar wat af, maar dat hoeft geen slecht nieuws te zijn”

West-VlaanderenIn vijf jaar tijd zijn er in West-Vlaanderen 8.000 vrije beroepers bijgekomen. Dat blijkt uit RSVZ-cijfers (2020) die de Federatie Vrije Beroepen (FVB) verzamelde, naar aanleiding van haar jaarlijkse 'Dag van het Vrije Beroep’.

 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”
 2. Dit is waarom Brugs hotel Fevery verkozen is tot meest duurzame van België en Nederland: “Ik denk dat we altijd al vooruitstrevend zijn geweest en dat vertaalt zich ook naar onze energiefactuur”
  PREMIUM
  Brugge

  Dit is waarom Brugs hotel Fevery verkozen is tot meest duurzame van België en Nederland: “Ik denk dat we altijd al vooruit­stre­vend zijn geweest en dat vertaalt zich ook naar onze energiefac­tuur”

  De Gaia Green Award 2022 voor meest duurzame hotel in België en Nederland gaat naar het klein Brugs familiehotel Fevery. Een opsteker is dat voor hoteleigenaar Paul Asselman (50) die al jaren voorloper is als het om ecologische oplossingen in zijn sector gaat. “Het is een fabeltje dat je in Brugge-centrum geen zonnepanelen op je dak mag leggen”, zegt hij.