Beeld ter illustratie
Volledig scherm
Beeld ter illustratie © Getty Images/iStockphoto

In vijf jaar tijd 8.000 extra vrije beroepers in West-Vlaanderen: “Curve vlakt dit jaar wat af, maar dat hoeft geen slecht nieuws te zijn”

West-VlaanderenIn vijf jaar tijd zijn er in West-Vlaanderen 8.000 vrije beroepers bijgekomen. Dat blijkt uit RSVZ-cijfers (2020) die de Federatie Vrije Beroepen (FVB) verzamelde, naar aanleiding van haar jaarlijkse 'Dag van het Vrije Beroep’.

 1. Vrouw (55) veroordeeld, omdat ze instructies van verkeersclown Fieto negeerde: “Zelfs een gemachtigd opzichter verkleed als clown moet je serieus nemen”
  PREMIUM
  Brugge

  Vrouw (55) veroor­deeld, omdat ze instruc­ties van verkeers­clown Fieto negeerde: “Zelfs een gemachtigd opzichter verkleed als clown moet je serieus nemen”

  Een 55-jarige verpleegster uit Brugge, die de instructies van verkeersclown Fieto in de wind zou hebben geslagen, is in beroep toch veroordeeld.De vrouw werd in eerste aanleg vrijgesproken door de politierechter, wat toen veel commotie veroorzaakte. Het parket vocht de vrijspraak aan, met succes, blijkt nu. De verpleegster krijgt een boete van 240 euro, waarvan de helft voorwaardelijk. “Heel veel kinderen, ouders en grootouders zullen blij zijn met het vonnis", reageert de verkeersclown opgelucht.
 1. Passage van droomwagens in Brugge en Oostende doet publiek watertanden, ook deelnemers onder de indruk: “Zó veel volk. Het lijkt wel de aankomst van de Tour De France”
  PREMIUM
  Brugge/Oostende/Knokke-Heist

  Passage van droomwa­gens in Brugge en Oostende doet publiek watertan­den, ook deelnemers onder de indruk: “Zó veel volk. Het lijkt wel de aankomst van de Tour De France”

  Wat een succes! Na de gesmaakte passage van de oldtimers door Brugge op vrijdag, lokten ook de ‘droomwagens’ zaterdagavond een massa volk naar de Brugse binnenstad. Eerder op de dag stonden ze al rijen dik in Oostende. Jong, oud, man of vrouw: werkelijk iedereen vergaapte zich aan de meest exclusieve wagens. “De beelden spreken voor zich. Het is onze wens om de komende jaren verder samen te werken met beide steden. Het was een enorm succes”, zegt organisator Filip Bourgoo. Wij genoten mee van het spektakel.
 2. REPORTAGE. Marc Coucke in een Maserati, Gert Verhulst in een Bentley... Massa volk geniet van exclusieve wagens op Brugse Markt
  PREMIUM
  Brugge

  REPORTAGE. Marc Coucke in een Maserati, Gert Verhulst in een Bentley... Massa volk geniet van exclusieve wagens op Brugse Markt

  Deelnemers, organisatie, publiek en burgemeester: allemaal komen ze superlatieven te kort om de doortocht van de Zoute Rally in Brugge te omschrijven. Het wás dan ook een ongelofelijk succes. Het decor, de atmosfeer, het weer... alle puzzelstukken vielen in elkaar. “De passage door Brugge is een enorme meerwaarde”, klinkt het bij alle chauffeurs. Organisator Filip Bourgoo kondigt nu al aan dat het volgend jaar nóg indrukwekkender wordt in de Brugse binnenstad. “Het zal uniek zijn.” Wij waren erbij.