Buiten slapen in de kindercrèche
Volledig scherm
Buiten slapen in de kindercrèche © Benny Proot

In kinderdagverblijf De Kleine Wereld slapen de kinderen af en toe gewoon buiten: “Ze slapen dieper en beter”

BruggeIn het kinderdagverblijf ‘De Kleine Wereld’ van de welzijnsvereniging De Blauwe Lelie slapen de kindjes sinds de lente af en toe buiten. 

 1. Dubbel zoveel boetes door gsm-gebruik op de fiets in West-Vlaanderen
  West-Vlaanderen

  Dubbel zoveel boetes door gsm-ge­bruik op de fiets in West-Vlaanderen

  Het aantal inbreuken tegen gsm-gebruik op de fiets, is in West-Vlaanderen meer dan verdubbeld ten opzichte van vier jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers die Annick Lambrecht, Vlaams parlementslid voor Vooruit, opvroeg. Die stijging is sterker dan in de rest van Vlaanderen. Maar gsm-gebruik in het verkeer is verboden, ook op de fiets. Afleiding is dan ook een van de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen.
 2. Boekhouder (43) die 93.000 euro verduisterde van Boudewijn Seapark, pas uit cel voor... oplichting : “Geld gebruikt voor zeer zware gokverslaving”
  PREMIUM
  Brugge/Oostende

  Boekhouder (43) die 93.000 euro verduister­de van Boudewijn Seapark, pas uit cel voor... oplichting : “Geld gebruikt voor zeer zware gokversla­ving”

  93.000 euro in nauwelijks vier maanden tijd: zo veel zou de 43-jarige boekhouder van het Boudewijn Seapark in Brugge naar zijn eigen rekeningen hebben versluisd. Om zijn gokverslaving te financieren, zo blijkt. Volgens onze informatie is S.D. evenwel niet aan zijn proefstuk toe. Zo loopt er nog steeds een onderzoek naar de man wegens grootschalige oplichting. Als bedrijfsleider zou hij grote sommen geld opgehaald hebben via crowdfunding, om vervolgens in eigen zak te steken. In dat onderzoek werd hij in april voorwaardelijk vrijgelaten, nauwelijks een maand voor hij aan de slag ging bij het Brugs themapark.