In woonzorgcentrum Herdershove kregen ze al hulp van het leger. "Gelukkig zijn er ook hoopgevende signalen", zegt overkoepelend directeur Dirk Lips
Volledig scherm
PREMIUM
In woonzorgcentrum Herdershove kregen ze al hulp van het leger. "Gelukkig zijn er ook hoopgevende signalen", zegt overkoepelend directeur Dirk Lips © Proot/Kristof Ghyselinck

In dit Brugs woonzorgcentrum moesten militairen al inspringen door personeelsuitval: “Ja, ik maak me zorgen. Maar er is ook hoop”

BruggeWoonzorgcentrum Herdershove in Brugge is één van de drie woonzorgcentra in West-Vlaanderen waar het leger de voorbije weken al moest bijspringen. Dat gebeurde door de grote uitval onder het personeel. “Ik maak me zorgen, ja", zegt overkoepelend directeur Dirk Lips. “Wat als alle woonzorgcentra in België tegelijk met uitval kampen? Zoveel militairen hebben we niet meer in ons land.” Lips ziet wél een hoopvol signaal naar de toekomst. En dat heeft alles te maken met de gezondheid van de bewoners. 

  1. Eerste 600 van 7.500 Brugse kinderen gevaccineerd: “Superhelden en lieveheersbeestje moeten de grootste schrik wegnemen”
    PREMIUM
    Brugge

    Eerste 600 van 7.500 Brugse kinderen gevacci­neerd: “Superhel­den en lieveheers­beest­je moeten de grootste schrik wegnemen”

    Kinderen baas in vaccinatiecentrum B-Park in Brugge, waar zaterdag 600 en zondag 400 5- tot 11-jarigen gevaccineerd worden. Het gaat om de eerste prikjes voor de 7.500 Brugse kinderen, zo'n 3.000 ouders maakten al een afspraak. “Ik begrijp dat ouders twijfels hebben, maar die heb ik uiteindelijk zelf snel aan de kant geschoven”, merkte een ouder op.