Benny Proot
Volledig scherm
© Benny Proot

IN BEELD. Zo adembenemend mooi was de passage van honderden exclusieve oldtimers in Brugge

BruggeDe passage van de Zoute Rally door Brugge zorgde vrijdag voor heel wat lovende commentaren. Organisatie, deelnemers en stadsbestuur: allemaal waren ze onder de indruk van de combinatie tussen de oldtimers en de historische binnenstad. Ook Gert Verhulst en Marc Coucke waren dat. Wij waren van de partij. Voor wie er niet bij kon zijn, geniet van deze foto’s en herbeleef de passage van de historische wagens door Brugge. 

  1. RECONSTRUCTIE. Hoe 24 transmigranten ternauwernood aan de dood ontsnapten voor de kust van Zeebrugge: “Die mensen zijn het slachtoffer van puur crapuul”
    PREMIUM
    Brugge

    RECONSTRUC­TIE. Hoe 24 transmi­gran­ten ternauwer­nood aan de dood ontsnapten voor de kust van Zeebrugge: “Die mensen zijn het slachtof­fer van puur crapuul”

    Het had geen uren langer mogen duren, zeggen meerdere betrokken instanties. De 24 transmigranten die woensdagochtend veertig kilometer voor de kust van Zeebrugge werden gered, ontsnapten maar nipt aan de dood. Verschillende onder hen waren zwaar onderkoeld en een van hen is in kritieke toestand afgevoerd. Eten en drank had de groep niet bij en hun zwemvesten waren niet geschikt voor volle zee. Hun rubberen bootje al helemaal niet. “Het zijn mensonwaardige omstandigheden.” Een reconstructie.