De Kapel op de oude terreinen van het VTI in de Nieuwe Gentweg wordt gerestaureerd
Volledig scherm
PREMIUM
De Kapel op de oude terreinen van het VTI in de Nieuwe Gentweg wordt gerestaureerd © Benny Proot

IN BEELD. Eeuwenoude Magdalenagasthuis krijgt eindelijk restauratie die het verdient: “Hoognodig, want de gebouwen zijn tot op de draad versleten”

BruggeHet Magdalenagasthuis, de kapel Onze-Lieve-Vrouw Nazareth en het Passantenhuis in Brugge langs de Nieuwe Gentweg krijgen eindelijk de restauratie die het verdient. Zeven eeuwen geschiedenis krijgt zo weer een toekomst. Achter een bakstenen wand werd nog een barok-altaar ontdekt. 

 1. Een strandzone, bmx-parcours, kabelbaan en boomgaarden: zo krijgen de ‘Brugse Blaarmeersen’ steeds meer vorm
  Brugge

  Een strandzone, bmx-par­cours, kabelbaan en boomgaar­den: zo krijgen de ‘Brugse Blaarmeer­sen’ steeds meer vorm

  Een kampeerautoterrein, bmx-parcours, boomgaarden, evenementenzone, kabelbaan, sportvelden, strandzone en een survivalparcours. Het zijn maar enkele van de noodzakelijke vernieuwingen langs de Sint-Pietersplas. De ‘Brugse Blaarmeersen’ krijgen zo stilaan vorm door het studiebureau BUUR. “Sint-Pieters moet dé recreatiezone van Brugge worden”, vindt schepen Franky Demon (CD&V).
 2. Tobias en Kika lieten vakantiegangers al logeren in boomhut, nu bouwen ze een drijvend hostel: “Je zal zelf naar je vlot moeten varen”
  PREMIUM
  Brugge/Zuienkerke

  Tobias en Kika lieten vakantie­gan­gers al logeren in boomhut, nu bouwen ze een drijvend hostel: “Je zal zelf naar je vlot moeten varen”

  Overnachten in een boomhut in het midden van een bos maakten ze al mogelijk, maar deze zomer bouwen Tobias Knockaert (29) en Kika Merlin (25) ook een VLOTKAMP. Het koppel uit Brugge wil vakantiegangers óp het water laten verblijven, op een 50-tal meter van de oever. “Elk vlot bouwen we zelf. Er zal bovendien heel wat te beleven zijn rond het water”, belooft Tobias.
 1. Dit viel op in de persconferentie van Rutte en De Jonge
  Play

  Dit viel op in de persconfe­ren­tie van Rutte en De Jonge

 2. In een seconde gaat de koereiger zijn vrijheid weer tegemoet
  Play

  In een seconde gaat de koereiger zijn vrijheid weer tegemoet