Duvivier in de Gotevlietstraat.
Volledig scherm
Duvivier in de Gotevlietstraat. © Google Street View

IMES DEXIS neemt Brugse familiebedrijf Duvivier-Motronic over: alle werknemers blijven aan boord

IMES DEXIS neemt het Brugse Duvivier-Motronic over. Dat familiebedrijf focust al negentig jaar voornamelijk op onderhoud, herstel en verkoop van aandrijvingen. De 18 werknemers en zaakvoerder Filip Duvivier kunnen aan boord blijven.

IMES DEXIS zorgt ervoor dat de machines in onze Belgische bedrijven over de nodige onderdelen beschikken om in alle rust te blijven draaien, en is marktleider in ons land. Door de overname kan Duvivier-Motronic blijven innoveren en meegroeien met de snel veranderende markt. Het Brugse familiebedrijf werd in 1928 opgericht door Jérôme Duvivier en in 1951 verdergezet door zijn zoon Jos. Vandaag, 90 jaar later, is het bedrijf nog altijd in handen van de familie Duvivier en is het gespecialiseerd in het herstel van elektromechanische aandrijvingen en de verkoop ervan. Het stelt 18 mensen te werk in hun atelier in de Brugse industriezone Herdersbrug-West. Zij kunnen aan de slag blijven. Ook huidig zaakvoerder Filip Duvivier blijft aan boord en zal het bedrijf verder runnen.

Vorige maand nam IMES DEXIS het Genkse Eltec System over, een bedrijf dat onderhoudsdiensten levert aan de Belgische industrie. En afgelopen dinsdag nog kondigde het de overname van Central Auto in Antwerpen aan, de specialist in pneumatische gereedschappen en hydraulica.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Zo heropent de horeca in uw buurt: ontdek hier alles over de heropstart van jouw favoriete zaken in Brugge en omgeving
  PREMIUM

  Zo heropent de horeca in uw buurt: ontdek hier alles over de heropstart van jouw favoriete zaken in Brugge en omgeving

  De Veiligheidsraad heeft eindelijk beslist: na weken takeaway of zelfs sluiting kunnen we opnieuw naar ons vertrouwde restaurant of een terrasje doen in ons stamcafé. De heropening is echter allesbehalve evident. Voor hoeveel volk is er plaats? Hoe garandeert mijn favoriete horecazaak de social distancing? Plexiglas? Handgels? Een overzicht voor de horecazaken in de regio rond Brugge vind je hier.
 2. Het eerste ‘coronaproof’ festival is een feit, met maximaal 200 bezoekers in een amfitheater
  PREMIUM

  Het eerste ‘corona­proof’ festival is een feit, met maximaal 200 bezoekers in een amfithea­ter

  Het familiefestival Campo Solar - tussen de maïsvelden op de grens van Damme en Brugge - keert deze zomer terug in een alternatieve vorm. De organisatie moest door de coronacrisis een streep trekken door het grote evenement, maar blijft niet bij de pakken zitten. In juli en augustus zullen ze tóch optredens organiseren en bezoekers ontvangen, volledig volgens de regels en ‘coronaproof’.