L.C. kreeg ooit 25 jaar opsluiting in het Brugse assisenhof. (archiefbeeld)
Volledig scherm
PREMIUM
L.C. kreeg ooit 25 jaar opsluiting in het Brugse assisenhof. (archiefbeeld) © Jo Deman

“Ik ga hetzelfde met je doen als wat jij met je man hebt gedaan”: moordenares belaagd door vrouw met wie ze ooit trouwde in de gevangenis

Hun lesbische huwelijk was eind 2006 een van de eerste in een Belgische gevangenis. L.C. (57) zat er een celstraf uit voor moord op haar man, T.V. (58) een voor brandstichting. Twaalf jaar later kwam er een einde aan het liefdesgeluk van het koppel. T.V. kon de breuk niet verkroppen en begon haar ex-vrouw te belagen. “Ik ga hetzelfde doen als jij ooit met je man hebt gedaan”, klonk het in een voicemailbericht.

 1. “Ze vermoordde nog liever haar man dan zijn overspel te vergeten”: Linda C. vermoordde haar echtgenoot met een bijl, amputeerde zijn benen en dumpte hem langs de Damse Vaart
  PREMIUM

  “Ze vermoordde nog liever haar man dan zijn overspel te vergeten”: Linda C. vermoordde haar echtgenoot met een bijl, amputeerde zijn benen en dumpte hem langs de Damse Vaart

  Het net rond Linda C. sloot zich tijdens het Brugse assisenproces steeds meer. Maar tot de laatste snik bleef ze, na de gruwelijke moord op haar echtgenoot Jan van der Heyden (39), haar onschuld uitschreeuwen. “Zoals zij bleef ontkennen... nooit meegemaakt”, stelt een assisenwatcher. “De laatste keer dat ik haar zag, deed ze dat nog altijd”, zegt Mathieu Langerock, haar laatste raadsman. In deze nieuwe zomerreeks leest u alles over de strafste misdaadverhalen van de laatste 50 jaar.
 2. Eerste weekend Wintergloed goed verlopen: “Geen overrompeling door het slechte weer. Gelet op de vierde golf is dat een meevaller”
  Brugge

  Eerste weekend Winter­gloed goed verlopen: “Geen overrompe­ling door het slechte weer. Gelet op de vierde golf is dat een meevaller”

  Over de start Wintergloed was de afgelopen dagen veel te doen. Burgemeester Dirk de fauw (CD&V) en West-Vlaamse gouverneur kibbelden de voorbije week voortdurend over een mogelijke afgelasting van het winterevent. Met een CST-scan op vier locaties in de stad en een oproep om niet allemaal tegelijk naar Brugge af te zakken, leken de gemoederen bedaard. Hoe is dat eerste weekend verlopen? “Op zowel het parcours van Wintergloed als de kerstmarkt zelf is het rustig gebleven”, aldus burgemeester Dirk de Fauw (CD&V).