Geert Van Hecke komt zelf eens kijken hoe de studenten in de keuken van 'zijn' Karmeliet het ervan af brengen.
Volledig scherm
PREMIUM
Geert Van Hecke komt zelf eens kijken hoe de studenten in de keuken van 'zijn' Karmeliet het ervan af brengen. © Benny Proot

Iconische driesterrenzaak De Karmeliet die (even) heropent, daar wil ook chef Geert Van Hecke bij zijn: “Ik was benieuwd of schilderijen van toen er nog hangen”

BruggeEen hele week lang kan je lunchen en dineren in het vroegere driesterrenrestaurant De Karmeliet in Brugge. Ruim vijf jaar geleden gingen de deuren definitief dicht en ruilde topchef Geert Van Hecke zijn vlaggenschip voor een kleinschaligere bistro. Vandaag is De Karmeliet een leskeuken voor studenten Culinary Arts. “Ik kom woensdag eten met mijn vrouw", glimlacht de sterrenkok.

  1. Amper nog betaalbare koten te vinden in onze studentensteden...behalve in deze stad: “Hier is de omgekeerde beweging bezig”
    PREMIUM
    Brugge

    Amper nog betaalbare koten te vinden in onze studentensteden...behalve in deze stad: “Hier is de omgekeerde beweging bezig”

    Studenten die nog een kot zoeken voor het komende academiejaar hebben het niet onder de markt. Er zijn amper nog betaalbare koten beschikbaar in de studentensteden. Brugge is met 10.000 hogeschoolstudenten een kleine studentenstad met 1.416 koten. “En dat is ruim voldoende, het zijn er ooit zelfs meer geweest”, zegt schepen Franky Demon (CD&V). Ook de prijzen vallen mee.