Een horecazaak in de Steenstraat: aanvragen voor nieuwe cafés of restaurants in de belangrijke winkelstraat zullen steevast geweigerd worden.
Volledig scherm
Een horecazaak in de Steenstraat: aanvragen voor nieuwe cafés of restaurants in de belangrijke winkelstraat zullen steevast geweigerd worden. © Benny Proot

Horecastop in belangrijkste Brugse winkelstraten: “Als we alles zouden loslaten, wordt de Steenstraat één lang terras”

BruggeGeen toestanden meer zoals met de McDonald’s in de Steenstraat: Brugge weert bijkomende horecazaken en toeristenshops in de vier belangrijkste winkelstraten. Liever ziet de stad er nieuwe galerijen, ‘brand stores’ of modezaken verschijnen. “En er is wel degelijk interesse voor panden", zegt schepen van Ondernemen Pablo Annys (Vooruit). “Mooie winkels trekken ook andere mooie winkels aan.” 

  1. Neurotherapeut schrijft boek over hoe je lichaam je hele geschiedenis opslaat: “Mensen denken soms dat ze een gebeurtenis een plaats hebben gegeven, maar dat kan vele jaren later nog lichaamsklachten geven”
    PREMIUM
    Brugge

    Neurothera­peut schrijft boek over hoe je lichaam je hele geschiede­nis opslaat: “Mensen denken soms dat ze een gebeurte­nis een plaats hebben gegeven, maar dat kan vele jaren later nog lichaams­klach­ten geven”

    In geen tijd haalt het eerste boek van manueel neurotherapeut Tom De Prest (42) de top-20 van meest verkochte non-fictie van Vlaanderen. In ‘Hoe het lichaam onthoudt, wat je zelf vergeten bent’ beschrijft de Bruggeling hoe lichaamsklachten ook het gevolg kunnen zijn van emotionele gebeurtenissen. “Ik heb zelf even diep gezeten en dat heeft mijn leven veranderd”, zegt hij.