Een horecazaak in de Steenstraat: aanvragen voor nieuwe cafés of restaurants in de belangrijke winkelstraat zullen steevast geweigerd worden.
Volledig scherm
Een horecazaak in de Steenstraat: aanvragen voor nieuwe cafés of restaurants in de belangrijke winkelstraat zullen steevast geweigerd worden. © Benny Proot

Horecastop in belangrijkste Brugse winkelstraten: “Als we alles zouden loslaten, wordt de Steenstraat één lang terras”

BruggeGeen toestanden meer zoals met de McDonald’s in de Steenstraat: Brugge weert bijkomende horecazaken en toeristenshops in de vier belangrijkste winkelstraten. Liever ziet de stad er nieuwe galerijen, ‘brand stores’ of modezaken verschijnen. “En er is wel degelijk interesse voor panden", zegt schepen van Ondernemen Pablo Annys (Vooruit). “Mooie winkels trekken ook andere mooie winkels aan.” 

  1. Telg van succesvolle horecafamilie heropent opgefrist hotel Jacobs: “Rustige plek, maar toch op 400 meter van de Markt”
    PREMIUM
    Brugge

    Telg van succesvol­le horecafami­lie heropent opgefrist hotel Jacobs: “Rustige plek, maar toch op 400 meter van de Markt”

    Zijn ouders en zus hebben in Brugge hun strepen verdiend met het al vaak bekroonde De Castillion – nog maar pas verkozen tot meest romantische hotel van West-Europa. En ook Olivier Christiaens (38) zelf is gepassioneerd door het vak. In de schaduw van de Sint-Gilliskerk heropent hij vrijdag het driesterrenhotel Jacobs. De 23 kamers zijn aangepakt, net als de receptie, de bar en de indrukwekkende ontbijtzaal. “Het hotel had een stevige upgrade nodig", stelde de nieuwe eigenaar vast.