Etende mensen op de Markt in Brugge, terwijl de restaurants erachter gesloten zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Etende mensen op de Markt in Brugge, terwijl de restaurants erachter gesloten zijn. © Benny Proot

Horeca Brugge hoopt dat stad spoedig steun biedt: “We hebben het gevoel dat we achterop hinken”

BruggeBelangenvereniging Horeca Brugge maant het stadsbestuur aan om met steunmaatregelen voor de sector op de proppen te komen. Voorzitter Sandra Timmerman is blij met de aankondiging dat er bij heropening ruimere terrassen mogen staan, maar vraagt meer. “In Gent schrappen ze de terrastaks meteen tot april 2022. In Brugge voorlopig tot en met maart dit jaar.”

 1. INTERVIEW. Dirk Vanhegen (57), de nieuwe spreekbuis van de Brugse handelaars: “Vroeger ging alles vanzelf in Brugge, nu zitten we plots met leegstand”
  PREMIUM
  Brugge

  INTERVIEW. Dirk Vanhegen (57), de nieuwe spreekbuis van de Brugse handelaars: “Vroeger ging alles vanzelf in Brugge, nu zitten we plots met leegstand”

  “Nee, wij zijn geen luis in de pels van het stadsbestuur. Integendeel, we willen alleen het beste voor Brugge.” Aan het woord is Dirk Vanhegen (57), de nieuwe en ambitieuze voorzitter van het Brugs Handelscentrum, de overkoepelende vereniging van handelaars. “Een externe vijand zet ons met de voeten op de grond. Maar er zijn kansen voor deze stad.”
 2. Hier kan je alle vaccins al krijgen: Brugse chocolatier pakt uit met vaccinatiebox vol Astra Zero, Modernia en Spoedniet
  Brugge

  Hier kan je alle vaccins al krijgen: Brugse chocola­tier pakt uit met vaccinatie­box vol Astra Zero, Modernia en Spoedniet

  Wie niet kan wachten op zijn coronavaccin, kan misschien eens langslopen bij Chocolaterie Pralinette in Brugge. Daar pakken ze uit met een exclusief pakket vaccins. Het zijn hoera-spuitjes met leuke namen als Astra Zero, Bionetjes, Spoedniet of Fransen en Fransen. De pralines verwijzen naar de échte vaccins. “Zo praten we misschien eens over iets anders dan die verdomde Covid-19”, zegt chocolatier Fangio De Baets.
 1. Hardloper Erwin Harmes snakt naar een wedstrijd
  Play

  Hardloper Erwin Harmes snakt naar een wedstrijd

 2. Eerste testevent in Grote Kerk Veere: 'Blij dat het mag'
  Play

  Eerste testevent in Grote Kerk Veere: 'Blij dat het mag'