Etende mensen op de Markt in Brugge, terwijl de restaurants erachter gesloten zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Etende mensen op de Markt in Brugge, terwijl de restaurants erachter gesloten zijn. © Benny Proot

Horeca Brugge hoopt dat stad spoedig steun biedt: “We hebben het gevoel dat we achterop hinken”

BruggeBelangenvereniging Horeca Brugge maant het stadsbestuur aan om met steunmaatregelen voor de sector op de proppen te komen. Voorzitter Sandra Timmerman is blij met de aankondiging dat er bij heropening ruimere terrassen mogen staan, maar vraagt meer. “In Gent schrappen ze de terrastaks meteen tot april 2022. In Brugge voorlopig tot en met maart dit jaar.”

 1. Burgemeester van Brugge ontsnapte één jaar geleden nipt aan de dood na moordpoging: “Mijn litteken doet me er dagelijks aan denken”
  PREMIUM
  Brugge

  Burgemees­ter van Brugge ontsnapte één jaar geleden nipt aan de dood na moordpo­ging: “Mijn litteken doet me er dagelijks aan denken”

  Een uitleg kreeg hij nooit, hoewel Dirk De fauw zelf contact probeerde te leggen met de beklaagde. Exact één jaar geleden stond de wereld in Brugge even stil, en al helemaal voor de burgemeester. Aan zijn advocatenkantoor werd De fauw neergestoken door een dolgedraaide cliënt. “Hij sneed me zonder één woord te zeggen de keel over.” Intussen blijkt dat dader Bart G. grote wrok koestert tegenover de maatschappij. Schrik voor een nieuwe moordpoging heeft De fauw evenwel niet. “Ik blijf bewindvoerder voor andere mensen."
 2. Man (42) dringt woning ex binnen en probeert haar te wurgen: “Ben zelf gechoqueerd door wat ik heb gedaan”
  PREMIUM
  Brugge / Roeselare

  Man (42) dringt woning ex binnen en probeert haar te wurgen: “Ben zelf gecho­queerd door wat ik heb gedaan”

  Een 42-jarige man uit Brugge is begin dit jaar binnengeraakt in de woning van zijn ex-vriendin in Roeselare en heeft geprobeerd om haar te wurgen. De vrouw kon zich verzetten met haarlak en tierde de longen uit haar lijf. Toch raakte ze even bewusteloos. “Ik wilde een bevestiging van mijn vermoeden dat ze me bedroog”, zei de man tegen de rechter.