Volledig scherm
Het openwaterzwemmen in de Damse Vaart zal zonder de Zwarte Zwanen zijn. © Benny Proot

Hockeyclub Zwarte Zwanen stopt met openwaterzwemmen

De raad van bestuur van de Zwarte Zwanen Onderwaterhockeyclub heeft beslist om het openwaterzwemmen in de Damse Vaart te stoppen. 

Vorig jaar waren ze daarmee gestart. De erkende Brugse zwemclub vond tijdens de winter geen geschikte plaats meer om op wekelijkse basis in Brugse zwembaden te trainen. In de weekends trainen ze wél: in Lago Olympia. “Daar gaan onze trainingen voor onderwaterhockey wel nog steeds door", zegt Walter De Buck, voorzitter van de Zwarte Zwanen. “Maar omdat we niet voldoende getraind zijn, hebben we beslist om het openwaterzwemmen voorlopig on hold te zetten. We weten niet of we die traditie nog ooit heropstarten.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vrijspraak gevraagd voor geweld met toerist in Coulissen

    Vrijspraak gevraagd voor geweld met toerist in Coulissen

    Een 25-jarige Bruggeling die zelf een horecazaak runt in de stad vraagt de vrijspraak voor feiten van geweld tegen een toerist in de Coulissen. Op 10 december 2017 werd daar een Spaanstalige toerist geslagen en tegen de grond gewerkt. Dat werd vastgesteld door camerabeelden. Daarop was te zien hoe het slachtoffer eerst een duw, dan een vuistslag en vervolgens op de grond nog een schop kreeg. Toen de politie aankwam was het slachtoffer al weg en kon nooit meer gevonden worden. Enkel B.L. was nog ter plaatse. Hij stond nu terecht. “Maar je moet de beelden zelf eens bekijken, mijnheer de rechter”, sprak diens advocaat. “Je zal iets eigenaardigs vaststellen en zien dat het pv volledig verkeerd is. Op de beelden is duidelijk te zien dat die toerist buiten gezet werd door de portier omdat ze binnen in dronken toestand voor heibel zorgen. Je ziet dat het net zei is die naar mijn cliënt komen om ruzie te maken. Hij geeft een duw maar voor het overige helemaal niks.” B.L. vroeg dus de vrijspraak. Vonnis op 18 juni.