Pieter Aspe zoals ze hem in café Vlissinghe kennen: met een Omer
Volledig scherm
Pieter Aspe zoals ze hem in café Vlissinghe kennen: met een Omer © Maxime Petit

“Hij was gemaakt om op café te zitten”: uitbater café Vlissinghe, waar hij eerst zijn Duvel en later zijn Omer dronk, bewaart warme herinneringen aan Aspe

Brugge“Afgelopen zomer zag ik hem voor het laatst, hier op het terras. Ik wist niet dat het zó slecht met hem ging. Dit is enorm schrikken.” Bruno Chinitor kende Pieter Aspe al meer dan twintig jaar. De uitbater van café Vlissinghe in Brugge schonk op geregelde basis een Omer uit voor de overleden schrijver. Het café was ook de uitvalsbasis van hoofdcommissaris Pieter Van In in de boeken én televisieserie Aspe. 

 1. PORTRET. De meubelrestaurateur en conciërge in de Heilig Bloedbasiliek die plots bleek te kunnen schrijven: “Voor mijn 42ste was mijn leven grijs en saai”
  PREMIUM
  Brugge

  PORTRET. De meubelres­tau­ra­teur en conciërge in de Heilig Bloedbasi­liek die plots bleek te kunnen schrijven: “Voor mijn 42ste was mijn leven grijs en saai”

  Pieter Aspe was een man van twaalf stielen en dertien ongelukken, tot hij plots Vlaanderen en zelfs een stukje van de wereld veroverde met zijn thrillers. Niets dat daarop wees, toen hij op zijn tweeënveertigste een eerste boek zou uitbrengen. “Ik was op zoek naar een job die me vrijheid gaf en plots had ik die gevonden", vertelde hij ooit. Portret van een merkwaardig man.
 1. Verdachte van neerschieten Kezban weer voor rechter
  Play

  Verdachte van neerschie­ten Kezban weer voor rechter

 2. Zo kun je drugs laten testen bij het servicepunt in Goes
  Play

  Zo kun je drugs laten testen bij het service­punt in Goes