De West-Vlaamse imker Johan Desmyttere: “Wist je dat tienduizend bijen samen een kilo wegen? Mensen bouwen bijenhotels, maar daar heeft de honingbij niet zoveel aan”
Volledig scherm
PREMIUM
De West-Vlaamse imker Johan Desmyttere: “Wist je dat tienduizend bijen samen een kilo wegen? Mensen bouwen bijenhotels, maar daar heeft de honingbij niet zoveel aan” © Bjorn Comhaire

Het zoemt aan zee! Waarom West-Vlaanderen de meest bij-vriendelijke provincie is. En hoe je daar zelf kunt aan meewerken

West-VlaanderenWist je dat er driehonderd soorten bijen rondzoemen in de Vlaamse tuinen? En dat je zelf ook je bijdrage kunt leveren om het de honingmakende insecten nog aangenamer te maken? Maar het kan nog beter. Op het grote Bijensymposium, waar onder andere Knokke-Heist aan meewerkt, gaan onderzoekers en mensen uit het veld de komende weken aan de slag. Niet toevallig is voor West-Vlaanderen gekozen. Zo deed de pas overleden burgemeester Leopold Lippens heel wat inspanningen voor de bijen. “Waarom? Wie dat vraagt, beseft duidelijk niet hoe belangrijk ze zijn.” 

 1. Horeca en handelaars duimen voor terugkeer Ronde-start: “We kunnen élk evenement momenteel gebruiken”
  PREMIUM
  Brugge

  Horeca en handelaars duimen voor terugkeer Ron­de-start: “We kunnen élk evenement momenteel gebruiken”

  “Laat de Ronde van Vlaanderen maar komen.” Dat is de boodschap die de Brugse handelaars en hoteluitbaters hebben voor organisator Flanders Classics. Ze duimen dat het voorstel van Brugge en Antwerpen om de Ronde-start om beurten te organiseren aanvaard wordt. “We kunnen momenteel élk evenement goed gebruiken”, zegt Dimitri Thirion namens vzw Hotels Brugge.
 2. Wielerdorp in Dudzele, podcast, kampioenschap ‘surplacen’...: wielergek Brugge bereidt volop WK in september voor
  Brugge

  Wielerdorp in Dudzele, podcast, kampioen­schap ‘surplacen’...: wielergek Brugge bereidt volop WK in september voor

  Brugge, in september eindstation voor het WK tijdrijden, heeft al elf verenigingen geld beloofd voor evenementen in de rand van het wereldkampioenschap wielrennen. Zo komen er zeker een WK-dorp in Dudzele, een podcast en een ‘Ronde van Brugge’. “We maken er niet alleen in september, maar ook de komende maanden al een feest van", zegt sportschepen Franky Demon.
 1. Hardloper Erwin Harmes snakt naar een wedstrijd
  Play

  Hardloper Erwin Harmes snakt naar een wedstrijd

 2. Eerste testevent in Grote Kerk Veere: 'Blij dat het mag'
  Play

  Eerste testevent in Grote Kerk Veere: 'Blij dat het mag'