De lichtgevende bomen en hun wortels aan het Minnewater in Brugge op maandagavond.
Volledig scherm
De lichtgevende bomen en hun wortels aan het Minnewater in Brugge op maandagavond. © Benny Proot

Het kan ook veilig op een druilerige maandag: weinig volk bij heropstart Wintergloed

BruggeHet lichtspektakel Wintergloed in Brugge heeft maandagavond een pak minder volk op de been gebracht dan afgelopen zaterdag.

 1. Poetsvrouw die liefdesrivale neerstak vraagt tevergeefs om voorwaardelijke vrijlating: “Haar vier kinderen kunnen nergens terecht”
  PREMIUM
  Brugge/Koekelare

  Poetsvrouw die liefdesri­va­le neerstak vraagt tevergeefs om voorwaarde­lij­ke vrijlating: “Haar vier kinderen kunnen nergens terecht”

  Een 43-jarige poetsvrouw uit Koekelare blijft twee maanden langer in de cel voor een moordpoging op haar liefdesrivale in Brugge. Dat heeft de raadkamer beslist. Sandra V. vroeg tevergeefs om vrijgelaten te worden onder voorwaarden. “Ze is niet gevaarlijk en wil terug kunnen zorgen voor haar vier kinderen", zegt haar advocaat Bram Elyn.
 2. Probleem met transmigranten in Zeebrugge verdeelt gemeenteraad: “Stop met te zeggen dat het allemaal de schuld is van de burgemeester”
  PREMIUM
  Zeebrugge

  Probleem met transmi­gran­ten in Zeebrugge verdeelt gemeente­raad: “Stop met te zeggen dat het allemaal de schuld is van de burgemees­ter”

  De aanhoudende problematiek rond de transmigranten in Zeebrugge heeft maandagavond heel wat discussie teweeggebracht tijdens de gemeenteraad. Gemeenteraadsleden Stefaan Sintobin (Vlaams Belang) en Nele Caus (N-VA) vroegen er nogmaals naar de laatste stand van zaken. “Ja er is een probleem. Maar stop met te zeggen dat het allemaal de schuld is van de burgemeester”, reageerde Dirk De fauw (CD&V), die intussen wel een voorstel op tafel legde bij binnenlandminister Annelies Verlinden.
 3. 22 West-Vlaamse vaccinatiecentra krijgen samen 12 miljoen euro: zo verdeelt Vlaanderen het geld
  West-Vlaanderen

  22 West-Vlaam­se vaccinatie­cen­tra krijgen samen 12 miljoen euro: zo verdeelt Vlaanderen het geld

  De Vlaamse regering heeft vandaag beslist om 12.484.200 euro uit te trekken voor de uitbating en de infrastructuur van de 22 vaccinatiecentra in West-Vlaanderen. “We staan voor een van de grootste logistieke en medische uitdagingen sinds de Tweede Wereldoorlog”, zegt Vlaams Parlementslid Brecht Warnez (CD&V). “En dat brengt kosten met zich mee.” Hieronder zie je hoeveel geld naar elk vaccinatiecentrum gaat.
 1. Juffen en meesters bezorgen rapporten bij leerlingen
  Play

  Juffen en meesters bezorgen rapporten bij leerlingen

 2. Stoep open voor werkzaamheden? Dat gebeurt straks minder vaak
  Play

  Stoep open voor werkzaamhe­den? Dat gebeurt straks minder vaak