Het nieuwe marktplein van Zeebrugge moet er zo gaan uitzien
Volledig scherm
Het nieuwe marktplein van Zeebrugge moet er zo gaan uitzien © RV

Het hart van Zeebrugge krijgt nieuwe aanblik: “Moet weer een gezellige ontmoetingsplaats worden”

ZeebruggeHet Marktplein, de Zeemansstraat, de Marktstraat en de Ploegstraat in Zeebrugge krijgen dit en volgend jaar een nieuwe invulling. Het hart van de gemeente moet op die manier een hedendaagser aanblik krijgen. 

  1. Leegstand in Brugse winkelstraten ligt veel lager dan in andere grote steden in Vlaanderen: “Het merk ‘Brugge’ spreekt nog altijd aan en de interesse in panden neemt weer toe”
    PREMIUM
    Brugge

    Leegstand in Brugse winkelstra­ten ligt veel lager dan in andere grote steden in Vlaanderen: “Het merk ‘Brugge’ spreekt nog altijd aan en de interesse in panden neemt weer toe”

    De coronapandemie lijkt veel minder vat te hebben op Brugse winkelstraten dan elders in Vlaanderen. Van de dertien centrumsteden kan Brugge de beste leegstandcijfers voorleggen. In het centrum staan ruim zeven van de honderd panden leeg, zowat de helft van de 15 procent in veel andere grootsteden. “We plukken de vruchten van het professionaliseren van onze dienst Centrummanagement, maar ook onze dertig acties hebben effect”, zegt schepen Pablo Annys.