Mathieu Eyckmans werd Europees kampioen 'gelato' met zijn ijs op basis van Gorgonzola.
Volledig scherm
Mathieu Eyckmans werd Europees kampioen 'gelato' met zijn ijs op basis van Gorgonzola. © Foto Benny Proot

Het beste ijs van Europa? Dat vind je in Brugge, al zijn de ingrediënten niet alledaags

BruggeMathieu Eyckmans (36) mag zich de beste ijsbereider van Europa noemen. De Bruggeling werd Europees kampioen ‘gelato’ met een wel heel bijzondere smaak: Gorgonzola met vijgen. Schimmelkaas dus... “Ik geef toe dat het niet alledaags is. Maar geloof me, het is verrassend lekker.” Begin december vertegenwoordigt Mathieu ons land op het wereldkampioenschap. 

  1. Nu al drie beschilderde grafkelders ontdekt bij opgravingen aan Onze-Lieve-Vrouwekerk: “Zeker twee kelders gaan we tentoonstellen”
    Brugge

    Nu al drie beschilder­de grafkel­ders ontdekt bij opgravin­gen aan On­ze-Lie­ve-Vrouwekerk: “Zeker twee kelders gaan we tentoon­stel­len”

    Archeologen van BAAC Vlaanderen en Raakvlak, die nu al maanden de ondergrond aan het Onze-Lieve-Vrouwekerkhof onderzoeken, zijn op een derde beschilderde grafkelder gestoten. Er zijn ook al meer dan 500 skeletten bovengehaald. En zo blijft Brugge maar schatten prijsgeven. “We willen twee van de drie kelders een permanente plaats geven in het museum van de kerk", zegt schepen van Cultuur Nico Blontrock.