Mathieu Eyckmans werd Europees kampioen 'gelato' met zijn ijs op basis van Gorgonzola.
Volledig scherm
Mathieu Eyckmans werd Europees kampioen 'gelato' met zijn ijs op basis van Gorgonzola. © Foto Benny Proot

Het beste ijs van Europa? Dat vind je in Brugge, al zijn de ingrediënten niet alledaags

BruggeMathieu Eyckmans (36) mag zich de beste ijsbereider van Europa noemen. De Bruggeling werd Europees kampioen ‘gelato’ met een wel heel bijzondere smaak: Gorgonzola met vijgen. Schimmelkaas dus... “Ik geef toe dat het niet alledaags is. Maar geloof me, het is verrassend lekker.” Begin december vertegenwoordigt Mathieu ons land op het wereldkampioenschap. 

  1. Ateliers van De Tank verhuizen van de Burg naar Assebroek: “Leegstaand landhuis zal onze creativiteit prikkelen”
    PREMIUM
    Brugge

    Ateliers van De Tank verhuizen van de Burg naar Assebroek: “Leegstaand landhuis zal onze creativi­teit prikkelen”

    Na een jarenlange zoektocht is een nieuw pand gevonden voor de kunstenaars van De Tank in Brugge. Vijf jaar lang vonden ze - tijdelijk - onderkomen in het Provinciaal Gouvernement op de Burg, maar vanaf begin 2023 moeten ze daar weg. Het leegstaande landhuis Blydhove vormt de oplossing. “We hebben hier minstens evenveel plaats", zegt coördinator Elke Desutter.