De brandweer en politie bij het godshuis in de Kammakersstraat in Brugge.
Volledig scherm
De brandweer en politie bij het godshuis in de Kammakersstraat in Brugge. © Mathias Mariën

Hendrik (66) sterft bij zware woningbrand in godshuis in Brugge: “Uur voordien kwam de thuisverpleging nog langs”

BruggeIn het centrum van Brugge is donderdagochtend vroeg een 66-jarige bewoner om het leven gekomen bij een hevige brand in een godshuis. Hendrik Derocker was mindervalide en slaagde er na het uitbreken van het vuur niet meer in om tijdig buiten te raken met zijn rolstoel. “Voor de man kon geen hulp meer baten”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V).

  1. MIJN STAD. Tweesterrenchef Filip Claeys uit Brugge: “Smedenstraat was vroeger dé commerciestraat, maar ze is helaas heel wat glans kwijt”
    PREMIUM

    MIJN STAD. Tweester­ren­chef Filip Claeys uit Brugge: “Smeden­straat was vroeger dé commercie­straat, maar ze is helaas heel wat glans kwijt”

    Al meer dan tien jaar krijgt restaurant De Jonkman twee Michelinsterren toebedeeld. Een omweg waard, zo omschrijft de Franse culinaire gids de zaak van chef Filip Claeys. Je dineert in de verbouwde villa langs de Maalse Steenweg ook een beetje als bij een beste vriend. Zo joviaal en down-to-earth als Filip maken ze de chefs niet meer. “Ik ben een rasechte Club-supporter. Logisch dat mijn favoriete moment daarmee te maken heeft.”