Filip Vanden Berghe kocht een heleboel materiaal voor de getroffen scholen in Wallonië.
Volledig scherm
Filip Vanden Berghe kocht een heleboel materiaal voor de getroffen scholen in Wallonië. © BHT

HELPENDE HANDEN. Bruggeling koopt berg spullen voor Waalse schooltjes: “Enkele honderden euro betaald, maar het is het waard”

BruggeBruggeling Filip Vanden Berghe is vrijdag heen en weer gereden naar het Waalse stadje Jupille om er een lading nieuw materiaal voor kleuterscholen af te leveren. Hij is zelf leerkracht en erg getroffen door de beelden van de overstromingen in het zuiden van het land. “Deze warme mensen verdienen onze steun.”

 1. Wie koers zegt, zegt mobilhomes. Tientallen mensen logeerden óp het parcours tussen Knokke en Brugge: “Een WK in eigen land, dat wil je toch niet missen?”
  PREMIUM
  Brugge/Damme/Knokke-Heist

  Wie koers zegt, zegt mobilhomes. Tientallen mensen logeerden óp het parcours tussen Knokke en Brugge: “Een WK in eigen land, dat wil je toch niet missen?”

  Zeker zijn van het beste plaatsje langs het WK-parcours? Dan blijf je er overnachten. Zo dachten tientallen mensen die in de loop van vrijdag en zaterdag met hun camper toestroomden langs het parcours. Vervelen deden ze zich niet. De ene speelde gezelschapsspelletjes, de andere ging meteen voor het aperitief. Wij gingen de sfeer opsnuiven. “Voor jou ook een pastis? Je mag hé!”
 2. “We stonden na afloop allemaal te ‘bleiten’”: vier Brugse vrienden spelen 26 uur en 7 minuten onafgebroken padel en breken het wereldrecord
  Brugge

  “We stonden na afloop allemaal te ‘bleiten’”: vier Brugse vrienden spelen 26 uur en 7 minuten onafgebro­ken padel en breken het wereldre­cord

  Vier Brugse vrienden zijn erin geslaagd om het wereldrecord ‘padel spelen’ te verbreken. Afgelopen weekend stonden ze 26 uur en 7 minuten op het terrein. En dat laat een dag later zijn sporen na. “Ik voel de stramheid in mijn spieren, maar het was het waard. We stonden na afloop allemaal te ‘bleiten’”, zegt Frederik Boi.