Armoedevereniging Wieder is begaan met het lot van de bewoners van het rampgebied.
Volledig scherm
Armoedevereniging Wieder is begaan met het lot van de bewoners van het rampgebied. © RV

HELPENDE HANDEN. Armoedevereniging Wieder stuurt vrijwilligers naar zwaar getroffen Verviers: “Solidariteit werkt in twee richtingen”

BruggeVrijwilligers van armoedeorganisatie vzw Wieder in Brugge zijn naar het zwaar getroffen Verviers getrokken om er de handen uit de mouwen te steken. De overstromingen richtten schade aan bij duizenden mensen, die al vaak kampten met heel wat sociale economische problemen.

 1. Leerkracht Filip ging al dertien keer helpen in Luik na watersnood, nu volgen 7 collega’s en 30 leerlingen: “Zijn verhalen en foto’s motiveerden ons”
  Brugge

  Leerkracht Filip ging al dertien keer helpen in Luik na watersnood, nu volgen 7 collega’s en 30 leerlingen: “Zijn verhalen en foto’s motiveer­den ons”

  Terwijl Brugge zondag in feeststemming verkeert voor het WK tijdrijden voor de profs, zullen 30 leerlingen en 7 leerkrachten van het Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartinstituut (OLVH) muren afbreken en helpen bij het opruimen van panden en tuinen in het Luikse Chênée. De gevolgen van de overstromingen begin juli zijn er immers nog altijd zichtbaar. “We hebben ook kaartjes met bemoedigende woorden geschreven”, klinkt het.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.