Volledig scherm
Jill Deley voor haar zaak Oh My Poké in de Dweersstraat. © SDVO

Hawaïaans eten in Brugge? Het kan sinds kort bij Oh My Poké in de Dweersstraat

Ooit al eens de Hawaïaanse keuken geproefd? Jill Deley (28) heeft in het Brugse centrum de deuren van haar take-awayrestaurant Oh My Poké geopend. De Brugse ex-stewardess startte anderhalf jaar geleden in Gent al een eerste vestiging op van haar zaak. “Ik ben ervan overtuigd dat ook de Breydelstad klaar is voor mijn concept”, zegt de jonge vrouw.

Pokébowls. Nee, die hebben niets te maken met de gekende animatieserie Pokémon. Het concept maakt deel uit van de Hawaïaanse keuken, die onder meer in Singapore frequent gegeten wordt. “Zoals wij hier frietjes of pizza eten, worden pokébowls ginder op dezelfde manier verkocht”, vertelt Jill Deley. De Brugse weet waarover ze spreekt, want als stewardess reisde ze twee jaar lang de wereld rond. 

“Ik werkte voor de vliegtuigmaatschappij Emirates en woonde in die periode in Dubai, pal in het Midden-Oosten. Tijdens mijn vele reizen ben ik in contact gekomen met verscheidene culturen. In Singapore proefde ik voor het eerste een pokébowl. Het woord poké betekent in het Hawaïaans ‘in stukken gesneden’. Het stamt af van de oude vissers, die hun niet verkochte vissen in stukken sneden en met groentjes zelf verwerkten in een gerecht.” 

Quote

In Singapore proefde ik voor het eerste een pokébowl. Het woord poké betekent in het Hawaïaans ‘in stukken gesneden’. Het stamt af van de oude vissers, die hun niet verkochte vissen in stukken sneden en met groentjes zelf verwerkten in een gerecht

Jill Deley, Oh My Poké

Na twee jaar te hebben gewerkt als stewardess, was Jill op zoek naar een nieuwe uitdaging. In de Gentse Sint-Jacobnieuwstraat opende ze anderhalf jaar geleden Oh My Poké. Centraal staan de pokébowls, zoals ze die in Singapore heeft leren kennen. “Alleen is bij ons natuurlijk alles vers”, lacht Jill. “Naast vis verwerken we in onze bowls ook kip. Het vlees of de vis wordt aangevuld met groentjes en een lekker sausje. Uiteraard bieden we onze klanten ook een vegan of vegetarische variant aan. Voor elk is er wat wils. Iedereen kan zijn of haar eigen pokébowl samenstellen. Als kers op de taart staat er ook een zelfgemaakte falafel op de kaart.” 

Volledig scherm
Een voorbeel van een pokébowl. © SDVO

Sushirestaurant Zushi 

In Gent loopt de zaak van Jill als een trein, dus besloot de Brugse ook in haar geboortestad een vestiging te openen. Deze week opende ze de deuren in het pand langs de Dweersstraat waar ook het sushirestaurant Zushi van Christophe Le Grand is gevestigd. “We delen de zaak en staan vaak samen in de keuken”, zegt Jill. “Verder laten we elkaar ons eigen ding doen. Of Brugge klaar is voor mijn concept? Daar ben ik zeker van. Onze eerste week was bij momenten al bijzonder druk. Ik hoor dat de mensen nood hadden aan zo’n zaak in Brugge. Broodjes en pasta zijn lekker, maar het mag ook eens wat anders zijn. Mijn take-away biedt een mooi alternatief aan.” 

Deliveroo

De gerechtjes van Oh My Poké worden in samenwerking met Deliveroo ook aan huis geleverd. Het restaurant zelf is op weekdagen open van 12 tot 21 uur en op vrijdag van 12 tot 14.30 uur.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Jonge feestvierder (23) en politieman ontvangen medaille nadat ze elk drenkeling redden uit ijskoud water: “Zouden het zo opnieuw doen”

    Jonge feestvier­der (23) en politieman ontvangen medaille nadat ze elk drenkeling redden uit ijskoud water: “Zouden het zo opnieuw doen”

    Op het stadhuis van Brugge hebben twee helden woensdagavond een medaille van het ‘Carnegie Hero Fund’ in ontvangst mogen nemen. Tom Craeye (23) en politieman Stefaan Mostaert redden eind vorig jaar elk het leven van een drenkeling. Ondanks de erkenning blijven beide Bruggelingen bescheiden. “Ach, natuurlijk zijn we trots. Maar we zouden het zo opnieuw doen”, zeggen Tom en Stefaan.