De feiten speelden zich af in de haven van Zeebrugge.
Volledig scherm
De feiten speelden zich af in de haven van Zeebrugge. © Benny Proot

Havenarbeiders voor rechter na diefstallen uit containers en huiftrailers: "Ik vorder strenge straffen voor deze vier aasgieren”

Zeebrugge/BredeneVier dokwerkers staan in de Brugse rechtbank terecht voor diefstallen van alcohol, parfum en wasmiddel uit containers en huiftrailers. Spilfiguur volgens het parket was ‘foreman’ P.L. (51) uit Lissewege. Hij en de drie andere beklaagden riskeren strenge celstraffen.

 1. Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’
  Mijn bevalling

  Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’

  Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Lisa Kuijpers had op haar 17e een verrassingsbevalling: zij wist tot op het moment dat ze haar zoontje kreeg niet dat ze zwanger was.
 2. Nog één (halve) lesdag en dan volgt de sloophamer na 160 jaar onderwijsgeschiedenis in Sint-Andreas: “Het werd tijd, dit gebouw is helemaal op”
  PREMIUM
  Brugge

  Nog één (halve) lesdag en dan volgt de sloophamer na 160 jaar onderwijs­ge­schie­de­nis in Sint-Andreas: “Het werd tijd, dit gebouw is helemaal op”

  “Het eerste wat ze gaan slopen is mijn bureau.” Directeur Martine Fontaine van basisschool Sint-Andreas langs de Garenmarkt in Brugge loopt nog eens rond in het immense schoolgebouw waar 416 lagere schoolkinderen tot donderdagochtend verwacht worden. Als de middagbel klinkt, zit 160 jaar onderwijsgeschiedenis er onherroepelijk op. “Volgende week sluiten ze al gas, water en elektriciteit af.”