Port of Antwerp CEO Jacques Vandermeiren, Dirk De Fauw, havenschepen van Antwerpen en voorzitter van de raad van bestuur van het Antwerpse Havenbedrijf Annick De Ridder en CEO Tom Hautekiet van de haven Zeebrugge
Volledig scherm
Port of Antwerp CEO Jacques Vandermeiren, Dirk De Fauw, havenschepen van Antwerpen en voorzitter van de raad van bestuur van het Antwerpse Havenbedrijf Annick De Ridder en CEO Tom Hautekiet van de haven Zeebrugge © BELGA

Haven Zeebrugge kijkt terug op sterk 2021 met 4,6% groei: “Dit jaar staat in het teken van de fusie met Antwerpse haven”

BruggeDe haven van Zeebrugge kijkt terug op een sterk 2021. Het afgelopen jaar realiseerde de haven een groei van 4,6% en bereikte het totaal behandelde tonnage net niet de kaap van 50 miljoen ton (49.169.915 totaal tonnage). Enkel het jaar 2010, met 49,6 miljoen ton, gaat in de records vooraf aan 2021.

  1. Borden ‘uitgezonderd plaatselijk verkeer’ moeten zwaar verkeer en bestelwagens uit witte dorp Lissewege houden
    PREMIUM
    Brugge

    Borden ‘uitgezon­derd plaatse­lijk verkeer’ moeten zwaar verkeer en bestelwa­gens uit witte dorp Lissewege houden

    Er komen grote borden ‘uitgezonderd plaatselijk verkeer’ bij het binnenrijden van Lissewege, onder meer via de Stationsstraat. Het is een maatregel die het zware verkeer, maar ook bestelwagens uit het witte dorp moet houden. De stad Brugge schakelt de politie in om nauwgezet te controleren. “Dit probleem sleept al veel te lang aan", zegt burgemeester Dirk De fauw.