Port of Antwerp CEO Jacques Vandermeiren, Dirk De Fauw, havenschepen van Antwerpen en voorzitter van de raad van bestuur van het Antwerpse Havenbedrijf Annick De Ridder en CEO Tom Hautekiet van de haven Zeebrugge
Volledig scherm
Port of Antwerp CEO Jacques Vandermeiren, Dirk De Fauw, havenschepen van Antwerpen en voorzitter van de raad van bestuur van het Antwerpse Havenbedrijf Annick De Ridder en CEO Tom Hautekiet van de haven Zeebrugge © BELGA

Haven Zeebrugge kijkt terug op sterk 2021 met 4,6% groei: “Dit jaar staat in het teken van de fusie met Antwerpse haven”

BruggeDe haven van Zeebrugge kijkt terug op een sterk 2021. Het afgelopen jaar realiseerde de haven een groei van 4,6% en bereikte het totaal behandelde tonnage net niet de kaap van 50 miljoen ton (49.169.915 totaal tonnage). Enkel het jaar 2010, met 49,6 miljoen ton, gaat in de records vooraf aan 2021.

  1. 426 politiemensen controleren aan élke snelweg in West-Vlaanderen: “Actie tegen inbrekers, mensensmokkelaars én drugsdealers”
    West-Vlaanderen

    426 politiemen­sen controle­ren aan élke snelweg in West-Vlaanderen: “Actie tegen inbrekers, mensensmok­ke­laars én drugsdea­lers”

    Automobilisten die zich zaterdagnamiddag en -avond in de buurt van snelwegen begaven in West-Vlaanderen, liepen grote kans om tegengehouden te worden door de politie. Aan nagenoeg elk op- en afrittencomplex in de provincie stond een controlepost opgesteld. In Ruddervoorde kregen de automobilisten de aanwezigheid van ministers Verlinden, Van Quickenborne, gouverneur Carl Decaluwé, procureur des Konings Filiep Jodts en de voltallige pers er gratis bij. “Het hoofddoel is inbrekersbendes, mensensmokkelaars en drugsdealers onderscheppen”, aldus Verlinden.