Er komen steeds meer cruiseschepen toe in Zeebrugge.
Volledig scherm
Er komen steeds meer cruiseschepen toe in Zeebrugge. © Benny Proot

Haven van Zeebrugge noteert - ondanks brexit - wéér positieve cijfers: “En dit najaar staan er nog 30 cruises op de planning”

ZeebruggeDe haven van Zeebrugge blijft ook negen maanden na de brexit positieve cijfers voorleggen. En dat ondanks de verscherpte controles voor het Verenigde Koninkrijk én het wereldwijde tekort aan microchips voor nieuwe wagens. Wel ziet CEO Tom Hautekiet nog stevige uitdagingen.

  1. Handelaars van Smedenstraat vinden niét dat hun straat glans is verloren: “Hier zijn nog zoveel kwaliteitswinkels aanwezig”
    PREMIUM
    Brugge

    Handelaars van Smeden­straat vinden niét dat hun straat glans is verloren: “Hier zijn nog zoveel kwaliteits­win­kels aanwezig”

    “Akkoord, er is heel wat veranderd, het is hier wat multicultureler geworden, maar er is nog altijd een bijzonder gevarieerd aanbod aan lokale handelszaken.” Dat is de boodschap die het handelaarscomité van de Brugse Smedenstraat verspreidt nadat Brugse chef Filip Claeys het aanbod aan winkels in deze krant als ‘eenheidsworst’ omschreef. Ze vinden dat hun straat de laatste jaren de perceptie wat tegen heeft.