Volledig scherm
De woning van Kobe en Lucie liep zware schade op. © Jan Van Maele

Hartverwarmend: vrienden zamelen geld in voor jong gezin wiens woning vernield werd door brand

De vrienden van het gezin dat zondag op straat is beland na een zware woningbrand in Sint-Michiels, zetten hun schouders onder een solidariteitsactie. Samen zamelden ze al meer dan 6.000 euro in voor Kobe, Lucie en hun zoontje Seppe. “Ze kunnen de hulp goed gebruiken”, zegt een van de initiatiefnemers.

De woning van Kobe Martin (41), Lucie Vanhove (38) en hun 8-jarig zoontje Seppe werd zondagavond onbewoonbaar verklaard door een zware brand. Binnenin raakte alles zwartgeblakerd. Het jonge gezin kan intussen terecht in een woning van vrienden, maar moet hun thuis volledig heropbouwen. Reden genoeg voor hun vrienden om op eigen initiatief een crowdfunding op poten te zetten. “We hebben eigenlijk geen seconde getwijfeld”, zegt Alexis Mandeville (30). “Het is zo’n warm nest, dat het niet anders kan of volledig heropgebouwd worden. Lucie en Kobe stonden van het ene moment op het andere op straat. Ze hadden niets meer. Zelfs geen tandenborstel of onderbroek. De verzekering dekt niet alles, waardoor onze vrienden alle hulp kunnen gebruiken. Een crowdfunding was de snelste manier om geld in te zamelen en de meest dringende spullen aan te schaffen.” 

De solidariteitsactie is een enorm succes en leverde intussen meer dan 6.000 euro op. “Wanneer we stoppen? Dat weten we nog niet. Het mag ook geen geldklopperij worden”, vertelt Alexis. “Op een bepaald moment zetten we het wel stop. Later volgt nog een benefiet, maar die houden we in een beperkte kring.” Wie Kobe, Lucie en Seppe een hart onder de riem wil steken met een financiële bijdrage, kan terecht op de website www.gofundme.com/f/Rebuild-Casa-Martin.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 23 transmigranten per toeval aangetroffen in koelwagen in Zeebrugge: “Moeten er eerst doden vallen voor er iets verandert?”

    23 transmi­gran­ten per toeval aangetrof­fen in koelwagen in Zeebrugge: “Moeten er eerst doden vallen voor er iets verandert?”

    In de haven van Zeebrugge zijn donderdagvoormiddag 23 transmigranten gevonden in een koelwagen. Dat bevestigt de federale politie. “Niemand van de gevonden personen is in levensgevaar”, zegt een woordvoerster. West-Vlaams gouverneur Carl Deacluwé ijvert voor extra maatregelen. “Moeten er eerst doden vallen? We zijn op enkele dagen tijd twee keer door het oog van de naald gekropen. Er moeten veranderingen komen”, zegt Decaluwé.
  2. Brugs dorpsschooltje dringend op zoek naar twee extra leerlingen, ondanks hulp van Gert en James: “Willen verplichte sluiting absoluut vermijden”

    Brugs dorps­school­tje dringend op zoek naar twee extra leerlingen, ondanks hulp van Gert en James: “Willen verplichte sluiting absoluut vermijden”

    “Dit is zo’n goed en familiaal schooltje. Het zou enorm jammer zijn als het zou verdwijnen. Geloof ons: je kind is hier in fantastische handen.” De ouders van de kleuters van de Lisblomme in Zwankendamme hopen op een klein mirakel. Uiterlijk tegen 1 februari moet de directie voor volgend schooljaar twee extra kleuters vinden. Gebeurt dat niet, verdwijnt het dorpsschooltje onherroepelijk.