Volledig scherm
Beeld ter illustratie. De bal ging aan het rollen na tasjesdiefstallen in Brugge en Zedelgem. © Wannes Nimmegeers

Hardnekkige veelpleger riskeert vijf jaar cel

Een Roemeense veertiger die terecht staat voor 51 diefstallen, pogingen en feiten van informaticabedrog riskeert in beroep vijf jaar cel. Dat is twee jaar meer dan de man in eerste aanleg kreeg.

De man pleegde volgens het parket 36 gauwdiefstallen en vijf pogingen tot diefstal in Colruyt-supermarkten in heel Vlaanderen. Na twee handtasdiefstallen in de filialen in Brugge en Zedelgem in 2016 ging de bal aan het rollen. Op de camerabeelden van vorige diefstallen, bleek dat hij telkens de dader was. Daarnaast haalde de beklaagde ook 4.000 euro af met gestolen bankkaarten.

De man sloeg op de vlucht, maar werd gevat in Duitsland en na geruime tijd uitgeleverd aan België. Hier kreeg hij drie jaar cel, maar in beroep vordert het Openbaar Ministerie vijf jaar. De man kwam niet opdagen in het hof van beroep, maar hoopt dat hij terug kan keren naar Roemenië bij zijn vrouw en vier kinderen. De uitspraak valt op 13 november.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brugse dierenpolitie treft 5 meter lange tijgerpython, honderden vogelspinnen en 27 zwarte weduwes aan in woning

    Brugse dierenpoli­tie treft 5 meter lange tijgerpy­thon, honderden vogelspin­nen en 27 zwarte weduwes aan in woning

    De Brugse politie beschikt vanaf nu over een team dat zich de ‘dierenpolitie’ mag noemen. De vier politiemensen hebben zich omgeschoold tot experten in dierenwelzijn. Bedoeling is dat ze tussenkomen bij dringende oproepen waar dieren mee gemoeid zijn. Zo werden vorige week nog honderden vogelspinnen en een python van 5 meter in beslag genomen bij een verzamelaar. “Maar we zijn er niet enkel om te bestraffen. Het is ook onze taak om de situatie te analyseren en samen met de eigenaars te bekijken wat er kan verbeteren", zegt Bart Saelens van de dierenpolitie.