De handelaars in de Smedenstraat zijn niet akkoord met uitspraken over hun straat
Volledig scherm
PREMIUM
De handelaars in de Smedenstraat zijn niet akkoord met uitspraken over hun straat © Benny Proot

Handelaars van Smedenstraat vinden niét dat hun straat glans is verloren: “Hier zijn nog zoveel kwaliteitswinkels aanwezig”

Brugge“Akkoord, er is heel wat veranderd, het is hier wat multicultureler geworden, maar er is nog altijd een bijzonder gevarieerd aanbod aan lokale handelszaken.” Dat is de boodschap die het handelaarscomité van de Brugse Smedenstraat verspreidt nadat Brugse chef Filip Claeys het aanbod aan winkels in deze krant als ‘eenheidsworst’ omschreef. Ze vinden dat hun straat de laatste jaren de perceptie wat tegen heeft.

  1. Gerecht opent onderzoek naar uitbater... Brugs politiemuseum: “Wapens verkocht? Niks van”
    PREMIUM
    Brugge

    Gerecht opent onderzoek naar uitbater... Brugs politiemu­se­um: “Wapens verkocht? Niks van”

    Het gerecht heeft een onderzoek geopend naar de uitbater van het politiemuseum in Brugge. Eind vorig jaar sloot de man de deuren van het museum en haalde hij de volledige collectie uit het museum weg. Naast een onderzoek wegens misbruik van vertrouwen onderzoekt het gerecht of Tony G. museumstukken heeft verkocht. Ook een mogelijk dubieuze inbraak in september 2022 maakt deel uit van het onderzoek. “Ik heb nooit opzettelijk een misdrijf heb gepleegd”, zegt de man zelf.