Even overleggen met het thuisfront.
Volledig scherm
PREMIUM
Even overleggen met het thuisfront. © Benny Proot

Halfweg januari, tijd om te... kerstshoppen met enorme kortingen: “De ‘Bruges 2020’-ballen vliegen de deur uit”

BruggeKerst nog altijd niet beu? Dan kan je vanaf vandaag en dat tot zondag 18 uur zaakjes doen bij House of Christmas in Brugge. In een leegstaande shop in het winkelcomplex Fort Lapin staan de niet-verkochte kerstartikelen afgeprijsd met kortingen tot 70 procent. De fanaten zijn enthousiast. “Ik begin meteen mijn kerstboom te versieren. Het zou zonde zijn om te wachten tot het jaareinde.”

 1. Tobias en Kika lieten vakantiegangers al logeren in boomhut, nu bouwen ze een drijvend hostel: “Je zal zelf naar je vlot moeten varen”
  PREMIUM
  Brugge/Zuienkerke

  Tobias en Kika lieten vakantie­gan­gers al logeren in boomhut, nu bouwen ze een drijvend hostel: “Je zal zelf naar je vlot moeten varen”

  Overnachten in een boomhut in het midden van een bos maakten ze al mogelijk, maar deze zomer bouwen Tobias Knockaert (29) en Kika Merlin (25) ook een VLOTKAMP. Het koppel uit Brugge wil vakantiegangers óp het water laten verblijven, op een 50-tal meter van de oever. “Elk vlot bouwen we zelf. Er zal bovendien heel wat te beleven zijn rond het water”, belooft Tobias.
 2. Brugse horecaman slaakt noodkreet in 10 minuten durend filmpje: “Er moet toch iemand zijn mond opendoen”
  PREMIUM
  Brugge

  Brugse horecaman slaakt noodkreet in 10 minuten durend filmpje: “Er moet toch iemand zijn mond opendoen”

  “Deel dit maar zoveel mogelijk op sociale media, dat ze eens wakker worden in de Wetstraat. We zitten verdorie met onze kin onder water." In een filmpje – dat al 80.000 keer is bekeken – spuwt de Brugse horecaman Hans Blanckaert zijn gal over de lange horecasluiting én veel te traag binnenlopende premies van de overheid. “Als we daarop moeten blijven wachten, mogen we sluiten.”
 1. In een seconde gaat de koereiger zijn vrijheid weer tegemoet
  Play

  In een seconde gaat de koereiger zijn vrijheid weer tegemoet

 2. Klompenmaker Jaap in Heinkenszand luidt de noodklok
  Play

  Klompenma­ker Jaap in Heinkens­zand luidt de noodklok