Volledig scherm
Boom uit reien gehaald Brugge © Jan Van Maele

Grote boom uit reien gehaald na storm: bootjesverkeer even onderbroken

Ter hoogte van de Mariabrug in Brugge is donderdagochtend een grote boom uit de reien gehaald die was omgewaaid. Dat was vermoedelijk het gevolg van de storm dinsdagavond. 

Door deze werkzaamheden was er in de voormiddag tijdelijk geen bootjesverkeer mogelijk. Ook de paardenkoetsen werden omgeleid om de dieren niet af te schrikken. Volgens de eerste vaststellingen berokkende de omgevallen boom geen schade aan de omgeving. “Onze diensten stelden alles in het werk om de boom zo snel mogelijk uit het water te halen zodat de bootjes op de reien en de koetsen weer hun normale route konden volgen", zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). 

Volledig scherm
Boom uit reien gehaald Brugge © Jan Van Maele
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Roemeen (44) licht 21 senioren op met wisseltruc van 2 euro

    Roemeen (44) licht 21 senioren op met wisseltruc van 2 euro

    Een 44-jarige man uit Roemenië riskeert vier jaar cel in de Brugse strafrechtbank omdat hij in amper drie maanden tijd liefst 21 senioren oplichtte met de zogenaamde wisseltruc. 17 keer lukte dat ook effectief, bij de overige keren bleef het bij een poging. I.G. sloeg meermaals toe in Brugge, Knokke, Roeselare, Ieper, Veurne, Lokeren en Antwerpen. “De man gebruikte telkens dezelfde list”, sprak de procureur. “Hij koos slachtoffers uit langs straat die meestal al een zekere leeftijd hadden bereikt. Hij sprak hen aan en hield hen een stuk van 2 euro voor. Dan vroeg hij die te wisselen. Als de slachtoffers hun portefeuille bovenhaalden graaide hij er geld uit en verdween. De man sloeg toe tussen 22 oktober 2018 en 22 januari 2019, tot hij in Brugge opgepakt werd. Het bleek dat hij speciaal het vliegtuig had genomen naar België om hier toe te slaan. Internationaal is hij immers al gekend. Zwitserland zoekt hem waar hij al 4 maal veroordeeld werd, en I.G. kreeg ook al straffen in Oostenrijk en Duitsland. Het is een internationale professionele dief.” Zijn advocaat heeft het niet zo begrepen. “Zijn strafblad telt in het buitenland en heeft hier geen waarde voor zijn straf hier, want hier is zijn strafblad blanco. En vier jaar cel is wel heel veel”, sprak hij. Vijf senioren stelden zich burgerlijke partij en eisten tussen de 50 en 550 euro terug. Vonnis op 17 juli.