Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © Benny Proot

Grootvader die kleinkind misbruikte, blijft voorlopig in de cel: ouders ontdekten misbruik via babyfoon

Een 70-jarige grootvader blijft een maand langer in de cel voor de verkrachting en aanranding van zijn eigen kleindochter. Dat heeft de Brugse raadkamer beslist. Het waren de ouders van het meisje, dat nog geen twee jaar oud was, die de feiten ontdekten toen ze een incident filmden met een babyfoon met videofunctie.

De ouders van het kind hadden een vermoeden dat er iets niet klopte en hadden daarom de videofoon geïnstalleerd terwijl de grootvader op het meisje moest passen. Toen ze de beelden bekeken, zagen ze gedeeltelijk hoe de 70-jarige man zijn eigen kleindochter misbruikte. Daarop stapten de ouders naar de politie om klacht in te dienen. 

De 70-jarige man vloog vorige maand achter de tralies. De Brugse raadkamer verlengde zijn aanhouding vrijdagmorgen voor de tweede keer met een maand. De man zou intussen al gedeeltelijke bekentenissen hebben afgelegd. Volgens zijn advocaat is het wachten op de resultaten van het psychiatrisch onderzoek.

  1. Bruggeling zit al uren vast op luchthaven door stormweer: “Verjaardagstrip voor mijn vriendin valt in het water”

    Bruggeling zit al uren vast op luchthaven door stormweer: “Verjaar­dag­strip voor mijn vriendin valt in het water”

    Een Ryanair-vliegtuig met zo’n 180 passagiers en bestemming Berlijn heeft zondag uren vertraging opgelopen op de luchthaven van Zaventem. Het stormweer was volgens de vliegtuigmaatschappij de oorzaak. “Onze eerste vakantiedag valt in het water”, zucht Bruggeling Tom Roels (39), die met z'n vriendin een verjaardagstrip naar de Duitse hoofdstad maakt. Omstreeks 14.30 uur kon het koppel uiteindelijk toch op het vliegtuig stappen.