Archeologische opgravingen op 't Zand geven heel wat info over de lakenindustrie in de Middeleeuwen
Volledig scherm
Archeologische opgravingen op 't Zand geven heel wat info over de lakenindustrie in de Middeleeuwen © Benny Proot

Grootste collectie aan lakenloden uit Brugge gevonden op plaats waar parking ’t Zand is uitgebreid: “Vlaams laken uit onze stad veroverde de wereld”

Brugge“Wie had ooit gedacht dat de grootste collectie middeleeuwse lakenloden uit Brugge en ver daarbuiten verborgen lag onder de plaats waar we oliebollen eten of op de rups zitten?” In Brugge zijn ze verwonderd, maar ook apetrots op de ontdekking die archeologen tijdens de bouw van de uitbreiding van parking ’t Zand onder het Albertpark deden. “Eindelijk is er bewijs dat we de lakenhoofdstad van de wereld waren.”

  1. Van een aangespoeld baby’tje tot een lijk dat door moordenaar in plastic zakken verpakt werd: deze 15 cold cases wil de Cel Vermiste Personen met ‘Operatie Kerkhof’ oplossen
    PREMIUM
    West-Vlaanderen

    Van een aange­spoeld baby’tje tot een lijk dat door moordenaar in plastic zakken verpakt werd: deze 15 cold cases wil de Cel Vermiste Personen met ‘Operatie Kerkhof’ oplossen

    Van lijken gevonden in de zee of aan de dokken, tot stukken skelet onder de grond in het centrum van Brugge en een aangespoeld babylichaampje: de federale politie roept met ‘Operatie Kerkhof’ de hulp in van de bevolking om onbekende teruggevonden personen te identificeren. “In een eerste fase gaat het in Brugge en aan de kust om 15 dossiers, waaronder een mysterieuze moordzaak uit 1995", zegt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen. Op zoek naar die éne gouden tip. Wij lijsten alle zaken die daarop wachten nog eens op.