Groen pleit voor een breed voetpad in Van Leeg Tot Zand
Volledig scherm
Groen pleit voor een breed voetpad in Van Leeg Tot Zand © RV

Groen wil geen versmalde voetpaden in Van Leeg Tot Zand

Sint-AndriesDe oppositiepartij Groen in Brugge wil geen versmalde voetpaden in de straat Van Leeg Tot Zand in Sint-Andries. Een heraanleg dringt zich op, maar de partij wil dat de voetpaden even breed blijven. 

 1. Bijna lag eerste steen voor Howest-complex aan station er. Bijna...: “Je bouwt toch niet in overstromingsgebied?”
  PREMIUM
  Brugge

  Bijna lag eerste steen voor Howest-com­plex aan station er. Bijna...: “Je bouwt toch niet in overstro­mings­ge­bied?”

  De eerstesteenlegging voor de nieuwbouw van hogeschool Howest, aan de achterkant van het Brugse station? Die is ter elfder ure uitgesteld. “Dit is overstromingsgevoelig gebied. Hier bouw je geen nieuw schoolgebouw”, stelt Ivan De Clerck van Bescherm Bomen en Natuur. En dus diende zijn vzw beroep in bij het Vlaams Departement Omgeving. Bij Howest en stad Brugge reageren ze verrast.
 2. REPORTAGE. Shoppen tijdens Brugse braderie én genieten van oldtimers: “Waaier aan verschillende handelszaken is hier een troef”
  PREMIUM
  Brugge

  REPORTAGE. Shoppen tijdens Brugse braderie én genieten van oldtimers: “Waaier aan verschil­len­de handelsza­ken is hier een troef”

  Er heerst vrijdag, zaterdag en zondag gezellige drukte tijdens de Brugse braderie. De zomerkoopjes lokken shoppers van over het hele land naar de Breydelstad. Parkings liepen zaterdag vol, ondanks geregelde regenbuitjes. Liefst 21 straten doen mee, tot en met maandag. “Mensen letten op hun centen, en koopjes vallen dan dubbel in de smaak", klinkt het.