De Spie in Brugge
Volledig scherm
De Spie in Brugge © Benny Proot

Groen vzw richt pijlen nu op poldergrasland van De Spie, waar industrie moet komen: “Dit is slechte ruimtelijke ordening”

BruggeDe vzw Groen, de natuurvereniging die al verschillende projecten in Brugge en omgeving vertraagde of zelfs wist te stoppen, kant zich tegen de sloop van een jachtwachterswoning in het domein De Spie in het noorden van Brugge. Zoals bekend moet De Spie een toekomstig bedrijventerrein worden en daar is de vzw tegen gekant.

  1. Deze 5 Kookeet-chefs laten je al even watertanden: “Meer kwaliteit én meer contact met ons, op een geweldige locatie”
    PREMIUM

    Deze 5 Kookeet-chefs laten je al even watertan­den: “Meer kwaliteit én meer contact met ons, op een geweldige locatie”

    Het ideale excuus voor een dagje Brugge: Kookeet, de hoogmis voor foodies, is dit weekend én maandag aan z'n tiende editie toe. Vergelijk het culinaire evenement niet langer met het festival van weleer aan de balkonrotonde: slechts 5.000 mensen per dag worden toegelaten in het indrukwekkende domein van het Grootseminarie. Liefst 32 chefs palmen het terrein in, 5 onder hen maken u alvast wegwijs. “Zelfs de gevestigde waarden zullen hun ogen opentrekken.”