Een toekomstbeeld van Nieuw Brugge in de stationsbuurt.
Volledig scherm
PREMIUM
Een toekomstbeeld van Nieuw Brugge in de stationsbuurt. © rv

Groen licht voor laatste stap Nieuw Brugge, maar protest blijft: “Ze bouwen de krotten van de 21ste eeuw”

BruggeEr komen wel degelijk nieuwe appartementen en kantoren bij aan het station van Brugge. Het Erfgoedforum had beroep aangetekend tegen de plannen, omdat het vreest dat de gebouwen zichtbaar zullen zijn vanuit de binnenstad, maar dat werd afgewezen. Nieuw Brugge krijgt zo steeds meer vorm. “Het omvormen van het parkeerdek tot een groen park zal rust bieden in de drukke stationsomgeving”, zegt schepen Franky Demon (CD&V). Al blijven ze bij de erfgoedvereniging pessimistisch. 

 1. IN BEELD. Langverwachte Brugse horecazaak van de familie Dendooven opent vrijdag: “Met evenveel liefde voor het vak als grootmoeder Julia”
  PREMIUM
  Brugge

  IN BEELD. Langver­wach­te Brugse horecazaak van de familie Dendooven opent vrijdag: “Met evenveel liefde voor het vak als grootmoe­der Julia”

  Er is volop naar uitgekeken: in de Vlamingstraat opent restaurant Julia’s Brugge vrijdag de deuren. Het is de vierde horecazaak van de bekende familie Dendooven, de tweede die vernoemd is naar grootmoeder Julia. “We kiezen resoluut voor gerechten die haar signatuur dragen, met respect voor producten van eigen bodem”, zegt David Dendooven. Kijkt u even mee in het chique interieur.
 2. Van geluidsoverlast door padelvelden tot bouwen zonder vergunning: Brugse inspecteurs krijgen dit jaar al bijna 450 klachten over overtredingen
  Brugge

  Van geluids­over­last door padelvel­den tot bouwen zonder vergunning: Brugse inspec­teurs krijgen dit jaar al bijna 450 klachten over overtredin­gen

  De acht Brugse toezichthouders op het naleven van milieubepalingen en een goede ruimtelijke ordening hebben dit jaar al 447 klachten of meldingen van overtredingen behandeld. Dat is nu al meer dan in het volledige jaar 2020. En daar zitten opmerkelijke vaststellingen tussen. “Dat we anno 2021 nog altijd bouwprojecten zien opstarten zonder bouwvergunning, dat vinden we straf”, zegt schepen Franky Demon (CD&V), die een plan heeft opgemaakt om duidelijkere grenzen te stellen.