In de Lisblomme in Lissewege hebben ze alvast al zo'n afvaleiland.
Volledig scherm
In de Lisblomme in Lissewege hebben ze alvast al zo'n afvaleiland. © Benny Proot

Gratis afvaleiland en compostbak voor Brugse scholen

BruggeBasis- en middelbare scholen kunnen bij de stad Brugge gratis afvaleilanden bestellen. Sinds 1 januari wordt het gft-afval, van groenten, fruit of tuin, apart opgehaald. En dat is voor scholen interessant.

  1. Matthieu Bonne (28) is nu echt een ‘mirakelman’: hij slaagt in opzet om 8 triatlons af te leggen in 8 dagen tijd op 8 Canarische Eilanden: “De zwaarste inspanning die ik ooit heb gedaan”
    PREMIUM
    Brugge/Bredene

    Matthieu Bonne (28) is nu echt een ‘mirakelman’: hij slaagt in opzet om 8 triatlons af te leggen in 8 dagen tijd op 8 Canarische Eilanden: “De zwaarste inspanning die ik ooit heb gedaan”

    “Het is zot, echt zot.” Nog geen dag nadat hij zijn laatste triatlon aflegde op het magische eiland La Graciosa, het kleinste van alle Canarische eilanden, moet Matthieu Bonne (28) bekomen van zijn stunt. Want wat Matthieu van plan was, had nog niemand hem ooit voorgedaan: 30,88 kilometer zwemmen, 1.441,6 kilometer fietsen en 337,56 kilometer lopen en dat op 8 dagen tijd op de 8 eilanden. “Ik had maximaal drie uur nachtrust en kreeg meermaals hallucinaties door de vermoeidheid.”