Carl Decaluwé op het strand van Oostende. Momenteel is de gouverneur op vakantie in Portugal, maar hij komt zes dagen eerder dan gepland terug naar huis.
Volledig scherm
PREMIUM
Carl Decaluwé op het strand van Oostende. Momenteel is de gouverneur op vakantie in Portugal, maar hij komt zes dagen eerder dan gepland terug naar huis. © Photo News

Gouverneur Decaluwé komt vervroegd terug van vakantie en wil orde op zaken stellen aan de kust: “Concrete afspraken met NMBS zijn niet uitgevoerd”

Gouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwé vertoeft al drie weken in zijn vakantieverblijf in Portugal, maar komt donderdagavond – zes dagen eerder dan gepland – terug naar huis. “Het belooft opnieuw een druk weekend te worden, mogelijk het drukste van de hele zomer. Ik moet aanwezig zijn.” De voorbije dagen was er volgens hem nog maar weinig vakantie aan en stond zijn telefoon roodgloeiend. Met lede ogen volgde hij de gebeurtenissen aan de Belgische kust op zijn smartphone. “We hadden begin juni concrete afspraken gemaakt met de NMBS, maar die zijn niet nagekomen”, zucht hij.