Volledig scherm
Je kan niet naast de gigantische prostaat kijken. © rv

Gigantische opblaasbare prostaat in AZ Sint-Jan roept op tot tijdige prostaatcontrole

Een opblaasbare prostaat in AZ Sint-Jan moet bezoekers deze maand bewuster maken voor prostaatproblemen.

Het gaat om een initiatief van vzw Think Blue Vlaanderen, een Vlaamse patiëntenvereniging voor mannen met prostaatkanker en hun partners, en het Urologisch Centrum Noord-West-Vlaanderen. Wie op 12 en 13 november op campus Sint-Jan langskomt, kan doorheen de prostaat wandelen en via een hoofdtelefoon meer informatie krijgen over dit orgaan. “We mikken vooral op vijftigplussers”, zegt dokter Hans Rigauts. “Het is de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen in ons land. Jaarlijks zijn er 8.000 diagnoses.”

De opblaasbare prostaat vormt die dagen trouwens niet het enige visuele element. De voorbije jaren riep de Movember-actie namelijk mannen over de hele wereld op om de hele maand november hun ‘Mo’ – wat staat voor moustache of snor – te laten staan. Vandaar dat de West-Vlaamse snorrenclub zijn schouders onder dit initiatief zet en dit ook enthousiast komt steunen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Onze tips voor het weekend: Bergen winterpret, stevige gitaren en een legendarische Franse zangeres

    Onze tips voor het weekend: Bergen winterpret, stevige gitaren en een legendari­sche Franse zangeres

    In het idyllische park La Potinière in De Haan gaat vrijdagavond Winterpret in’t Park van start, met een grote schaatspiste en tal van gezellige chalets met winterse drankjes, hapjes en gerechten. Vrijdag om 18.30 uur is er de openingsshow, gevolgd door een optreden van Bruges Swan Patrol en schaatsen vanaf 19 uur. Op zaterdag geven dj’s het beste van zichzelf in de Eisdisco en de Wunderbar. Op zondagvoormiddag kunnen kinderen en jongeren onder de 16 jaar zelfs gratis schaatsen. Boek intussen jouw ontbijt. Meer info op www.winterindehaan.be. Ook in Blankenberge, Middelkerke en De Panne gaan dit weekend de winter- en kerstmarkten van start.