De veroordeelde pedofiel Rony Van Weyenberg haalt een interview van minister Van Quickenborne aan om vrij te komen.
Volledig scherm
PREMIUM
De veroordeelde pedofiel Rony Van Weyenberg haalt een interview van minister Van Quickenborne aan om vrij te komen. © RV/Belga

Gevluchte pedofiel die hier zes jaar cel moet uitzitten verzet zich tegen uitlevering: “Minister van Justitie sprak voor zijn beurt. Ik ben mijn vertrouwen in de Belgische rechtsstaat kwijt”

BruggeRony Van Weyenberg (54), een pedofiel uit Brugge, verscheen vanmiddag voor de rechtbank van Amsterdam. De man werd in ons land veroordeeld tot een celstraf van zes jaar en vluchtte weg. Zogezegd naar Ibiza, maar hij werd uiteindelijk in Nederland opgepakt. Ons land vraagt nu om zijn overlevering, zodat hij in een Belgische gevangenis zijn straf kan uitzitten. Maar daar gaat de Bruggeling niet mee akkoord. “Hij is zijn vertrouwen in de Belgische rechtsstaat verloren. En dat is de schuld van de minister van Justitie”, aldus zijn advocaat.

  1. IN BEELD. WECANDANCE neemt vlotte start met 16.000 feestvierders die genieten van muziek, mode en lekker eten
    PREMIUM
    Zeebrugge

    IN BEELD. WECANDANCE neemt vlotte start met 16.000 feestvier­ders die genieten van muziek, mode en lekker eten

    “De sfeer is echt heel chill”, de bezoekers van WECANDANCE zijn het erover eens. Ze komen naar het strand van Zeebrugge om te genieten van de meer dan 150 artiesten, maar ook van de belevenis. Naast muziek pakt het Electronic Beach Festival dan ook uit met onder meer lekker eten, een padel court, kleurrijke decors én een thema, waar de bezoekers zich volledig in uitleven om hun outfit te kiezen. Het festivalterrein lag er zaterdag ook nog eens opvallend proper bij. “We leveren extra inspanningen op vlak van duurzaamheid”