Wij trokken naar vijf kerstwinkels in het centrum van Brugge en deden de test: waar moet je als kerstliefhebber zeker zijn geweest en welke zaak mag je voor de gelegenheid skippen?
Volledig scherm
PREMIUM
Wij trokken naar vijf kerstwinkels in het centrum van Brugge en deden de test: waar moet je als kerstliefhebber zeker zijn geweest en welke zaak mag je voor de gelegenheid skippen? © Benny Proot

GETEST. De vijf kerstwinkels in hartje Brugge. Wie is de goedkoopste? Wie scoort best qua sfeer? “Een schlagerparade tussen de kerstballen, dat hadden we nog niet meegemaakt”

BruggeWarmt de gedachte aan een fraai versierde kerstboom u ook een beetje op in deze barre coronatijden? Haast u dan naar Brugge, want nooit eerder was het aanbod aan kerstspullen in het centrum van de stad zó groot als nu. Maar liefst vijf winkels specialiseren zich in ‘the most wonderful time of the year’. Wij gingen langs voor de test. Welk aanbod vind je er? Waar tref je de uniekste stukken? Hieronder leest u de resultaten. En helaas krijgen ze niet allemaal even goede punten.

  1. Belangrijkste invalsweg van Brugge wordt groener, al gaat dat gepaard met (tijdelijke) verkeershinder: “We willen meer en meer beton weg uit de stad”
    Brugge

    Belangrijk­ste invalsweg van Brugge wordt groener, al gaat dat gepaard met (tijdelijke) verkeers­hin­der: “We willen meer en meer beton weg uit de stad”

    De Koning Albert I-laan, de belangrijkste invalsweg tussen de bioscoop Kinepolis en het station kampt de komende dagen met verkeershinder. De stad Brugge is er namelijk maandag begonnen met het uitbreken van het voet- en fietspad om er meer groenstroken te voorzien. Met 35 nieuwe bomen en 38.000 bloembollen moet de invalsweg er binnenkort een stuk kleurrijker uitzien. “Nu is de straat een lelijk eendje, maar we willen er een mooie zwaan van maken”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.