Wij trokken naar vijf kerstwinkels in het centrum van Brugge en deden de test: waar moet je als kerstliefhebber zeker zijn geweest en welke zaak mag je voor de gelegenheid skippen?
Volledig scherm
PREMIUM
Wij trokken naar vijf kerstwinkels in het centrum van Brugge en deden de test: waar moet je als kerstliefhebber zeker zijn geweest en welke zaak mag je voor de gelegenheid skippen? © Benny Proot

GETEST. De vijf kerstwinkels in hartje Brugge. Wie is de goedkoopste? Wie scoort best qua sfeer? “Een schlagerparade tussen de kerstballen, dat hadden we nog niet meegemaakt”

BruggeWarmt de gedachte aan een fraai versierde kerstboom u ook een beetje op in deze barre coronatijden? Haast u dan naar Brugge, want nooit eerder was het aanbod aan kerstspullen in het centrum van de stad zó groot als nu. Maar liefst vijf winkels specialiseren zich in ‘the most wonderful time of the year’. Wij gingen langs voor de test. Welk aanbod vind je er? Waar tref je de uniekste stukken? Hieronder leest u de resultaten. En helaas krijgen ze niet allemaal even goede punten.

  1. STRAFPLEITERS. Pieterjan Dens (32) stond nabestaanden bij op proces rond gruwelijke campingmoord: “Sinds ik vader ben, neem ik zo’n dossiers vaker mee naar huis”
    PREMIUM
    Brugge

    STRAFPLEI­TERS. Pieterjan Dens (32) stond nabestaan­den bij op proces rond gruwelijke camping­moord: “Sinds ik vader ben, neem ik zo’n dossiers vaker mee naar huis”

    Advocaat Pieterjan Dens (32) zweert bij een strak pak als hij door de gangen van het gerechtsgebouw loopt. Met zijn voorliefde voor sigaren, whisky en wijn lijkt de Zedelgemnaar het clichébeeld van de strafpleiter volledig te bevestigen. Maar achter de advocaat schuilt ook een gevoelige vader. Een vader die met de campingmoord wellicht de gruwelijkste zaak uit zijn carrière achter de rug heeft. “In mijn sigarenclub kan ik letterlijk en figuurlijk stoom afblazen.” Een gesprek met de ‘coming man’ aan de Brugse balie.