De Refuge in Brugge zal verlaten worden door de Dienst Vreemdelingenzaken.
Volledig scherm
De Refuge in Brugge zal verlaten worden door de Dienst Vreemdelingenzaken. © BENNY PROOT

Gesloten opvangcentrum De Refuge gaat dicht en wordt vervangen door nieuwbouw: “Belangrijk dat opnieuw voor Brugge gekozen wordt”

BruggeDe Refuge, het centrum voor illegalen in de Zandstraat naast de N31 Expresweg in Brugge, gaat op termijn dicht en wordt vervangen door een nieuwbouw. Dat heeft volksvertegenwoordiger Theo Francken (N-VA) vernomen van staatssecretaris voor Administratieve Vereenvoudiging Mathieu Michel (MR). “We moeten op zoek naar een nieuw terrein”, klinkt het.

 1. PORTRET. “Dankzij zijn inspanningen werd de film ‘In Bruges’ hier gedraaid”: Afscheid van Brugs oud-toerismedirecteur Jean-Pierre Drubbel (74)
  PREMIUM
  Brugge

  PORTRET. “Dankzij zijn inspannin­gen werd de film ‘In Bruges’ hier gedraaid”: Afscheid van Brugs oud-toerismedi­rec­teur Jean-Pier­re Drubbel (74)

  “Hij hield van zijn Brugge en verkondigde dat over de hele wereld, altijd met een gepaste humoristische noot.” In zijn geliefde stad overleed Jean-Pierre Drubbel (74) afgelopen weekend. Hij bouwde een carrière uit als toerismedirecteur van de stad, was bij tal van boeken betrokken, organiseerde mee muziekevenementen... Portret van een veelzijdig man die zijn stempel op Brugge heeft gedrukt.
 2. En plots ligt er een echte Michelangelo in het Brugse Groeningemuseum: “Tot de jaren 90 wist niemand dat deze tekening van hem was”
  PREMIUM
  Brugge

  En plots ligt er een echte Michelange­lo in het Brugse Groeninge­mu­se­um: “Tot de jaren 90 wist niemand dat deze tekening van hem was”

  Musea Brugge, de overkoepelende organisatie van allerlei toplocaties in Brugge, krijgt een prestigieuze collectie van bijna 2.000 tekeningen van topkunstenaars in beheer. Het is de Stichting Jean van Caloen uit Loppem die de kunstwerken tijdelijk ter beschikking stelt. Absoluut hoogtepunt is de verbluffende ‘Steniging van de heilige Stefanus’ van Michelangelo. “Dit werk is een bedrag met vele nullen waard.”