Carl Decaluwé en Dirk De fauw verschillen van mening over het CST tijdens de lichtwandeling in Brugge.
Volledig scherm
PREMIUM
Carl Decaluwé en Dirk De fauw verschillen van mening over het CST tijdens de lichtwandeling in Brugge. © Belga

Gent gelast af, Antwerpen twijfelt, maar Brugs burgemeester Dirk De fauw (CD&V) is duidelijk over Wintergloed en kritiek gouverneur: “Afgelasten? Dat zou makkelijkste zijn, maar lost niks op”

Brugge“Elke bezoeker van de lichtwandeling tijdens Wintergloed controleren op het Covid Safe Ticket? Onmogelijk. Alles afgelasten? Dat doet ik bewust niet." Burgemeester Dirk De fauw blijft bij zijn standpunt dat het verantwoord is het lichtparcours door Brugge te laten doorgaan zónder controle op het CST. Daarmee countert hij de eis van gouverneur Carl Decaluwé. Ook het annuleren van de kerstmarkt, zoals in steeds meer steden en gemeenten, was voor De fauw nooit een optie. Al neemt de stad wel heel wat maatregelen. 

  1. Eerste weekend Wintergloed goed verlopen: “Geen overrompeling door het slechte weer. Gelet op de vierde golf is dat een meevaller”
    Brugge

    Eerste weekend Winter­gloed goed verlopen: “Geen overrompe­ling door het slechte weer. Gelet op de vierde golf is dat een meevaller”

    Over de start Wintergloed was de afgelopen dagen veel te doen. Burgemeester Dirk de fauw (CD&V) en West-Vlaamse gouverneur kibbelden de voorbije week voortdurend over een mogelijke afgelasting van het winterevent. Met een CST-scan op vier locaties in de stad en een oproep om niet allemaal tegelijk naar Brugge af te zakken, leken de gemoederen bedaard. Hoe is dat eerste weekend verlopen? “Op zowel het parcours van Wintergloed als de kerstmarkt zelf is het rustig gebleven”, aldus burgemeester Dirk de Fauw (CD&V).