Volledig scherm
De gemeenteafdeling van Lissewege, met boven de bibliotheek. © Google Street View

Gemeenteafdeling Lissewege verhuist...naar één verdieping hoger

De gemeenteafdeling van Lissewege in de Oude Pastoriestraat verhuist vanaf maandag 4 februari naar een nieuwe stek. Ver weg is het niet: slechts één verdieping hoger.

Op de benedenverdieping van de gemeenteafdeling moeten tot en met 1 april een aantal dringende werkzaamheden worden uitgevoerd. Daar zijn de dienst bevolking en de politie gehuisvest. Inwoners van Lissewege kunnen voor de dienstverlening wel nog in hetzelfde gebouw terecht op de eerste verdieping waar de bibliotheek onderdak heeft. Concreet zijn volgende openingsuren vanaf 4 februari tot en met 1 april van toepassing in Lissewege: Op maandag, woensdag en vrijdag van 9.30 en 10.30 uur, op dinsdag en donderdag tussen 8.45 en 10.30 uur. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Twee gedetineerden veroordeeld wegens drugs in Brugse gevangenis

    Twee gedetineer­den veroor­deeld wegens drugs in Brugse gevangenis

    Een 36-jarige man uit Middelkerke kreeg 6 maanden cel en 800 euro boete wegens bezit van cannabis in de Brugse gevangenis. Op zijn proces had R.K. zijn medegevangene N.Z. uit de wind gezet maar de rechter vond redens om aan te nemen dat ook die schuldig was en gaf ook hem dezelfde straf. Het was een cipier die gezien had dat beide mannen aan de celdeur ‘iets’ uitwisselden, waarna een celcontrole volgde en de drugs gevonden werden. R.K. beweerde dat de drugs afkomstig waren van N.Z., die alles ontkende. Die laatste zei dan weer dat de uitwisseling geen cannabis maar wat tabak betrof, die hij kreeg van R.K. Omdat er duidelijk leugens in het spel waren, besloot de strafrechter hen te confronteren. Waarbij R.K. plots een bocht maakte. “Ik zal de waarheid vertellen want N.Z. heeft mij inderdaad geen cannabis gegeven. Die was van mezelf. Ik was kwaad op hem door iets eerder in de gevangenis en ben al eens aangevallen ook. Ik ben mijn leven nu aan het beteren en wil oprecht zijn. Het is wel zo dat ik tabak gekregen heb van N.Z. en niet gegeven heb.” Dat leverde hem toch de toorn van de rechter op. R.K. werd enkele jaren geleden al eens veroordeeld tot twee jaar cel wegens een gewapende overval in Sun Parks. “Jij de waarheid spreken? Dat moet ik nog eens zien”, sprak de rechter. “Je hebt het ganse dossier gelogen en alles op de spits gedreven.”