De 'Gekapte kloefen' winnen de Atheneumquiz.
Volledig scherm
De 'Gekapte kloefen' winnen de Atheneumquiz. © Benny Proot

‘Gekapte kloefen’ winnen Atheneumquiz

De dertiende editie van de Atheneumquiz is gewonnen door de ‘Gekapte kloefen’. Ze waren de slimste van 48 ploegen.

0 reacties

 1. IN BEELD. Herbeleef de Heilig Bloedprocessie door de ogen van onze fotograaf
  Brugge

  IN BEELD. Herbeleef de Heilig Bloedpro­ces­sie door de ogen van onze fotograaf

  Het was geleden van mei 2019, maar donderdag trok eindelijk opnieuw de processie van het Heilig Bloed door Brugge. 1.700 acteurs, mét een meisje als kindje Jezus, gingen voorop. Alle zitplaatsen waren uitverkocht, tienduizenden mensen stonden langs het parcours en er was zelfs een klein zonnetje. Brugge beleefde zijn Schoonste Dag en onze fotograaf was er de hele dag bij en kwam thuis met volgende fotoreeks.
 2. Vlaanderen steunt Heilig Bloedprocessie met forse steun van 50.000 euro: “Zo kunnen we eindelijk werken aan verder professionaliseren”
  Brugge

  Vlaanderen steunt Heilig Bloedpro­ces­sie met forse steun van 50.000 euro: “Zo kunnen we eindelijk werken aan verder professio­na­li­se­ren”

  De Vlaamse overheid, onder leiding van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA), geeft de organisatie van de Heilig Bloedprocessie in Brugge voor volgend jaar een subsidie van 50.000 euro. Dat is dinsdag bekrachtigd in de Heilig Bloedkapel. “Elke organisator weet dat engagement en vrijwilligerswerk alleen niet meer volstaat om een dergelijk evenement op topniveau te houden”, zegt Pol Van Den Driessche namens de minister-president. De organisatoren tonen zich bijzonder dankbaar.