Dergelijke uitbundige taferelen zullen we in de nacht van oud naar nieuw zo goed als zeker niet zien in Brugge.
Volledig scherm
PREMIUM
Dergelijke uitbundige taferelen zullen we in de nacht van oud naar nieuw zo goed als zeker niet zien in Brugge. © Benny Proot

Geen oudejaarsfeest op ‘t Zand als huidige coronaregels aanblijven: “We moeten nú duidelijkheid hebben, en die is er niet”

BruggeDe definitieve beslissing moet nog vallen, maar het ziet ernaar uit dat er géén Brugge Feest komt van oud naar nieuw. “Onder de huidige coronamaatregelen valt zo'n feest niet te organiseren", zegt Brugs burgemeester Dirk De fauw. Bij het organiserende Comité voor Initiatief zien ze het met lede ogen aan. “Ook onze Sterrenstoeten van volgende week kunnen we al niet laten doorgaan", klinkt het daar. Voor het oudejaarsfeest is er wel één lichtpuntje.

  1. 426 politiemensen controleren aan élke snelweg in West-Vlaanderen: “Actie tegen inbrekers, mensensmokkelaars én drugsdealers”
    West-Vlaanderen

    426 politiemen­sen controle­ren aan élke snelweg in West-Vlaanderen: “Actie tegen inbrekers, mensensmok­ke­laars én drugsdea­lers”

    Automobilisten die zich zaterdagnamiddag en -avond in de buurt van snelwegen begaven in West-Vlaanderen, liepen grote kans om tegengehouden te worden door de politie. Aan nagenoeg elk op- en afrittencomplex in de provincie stond een controlepost opgesteld. In Ruddervoorde kregen de automobilisten de aanwezigheid van ministers Verlinden, Van Quickenborne, gouverneur Carl Decaluwé, procureur des Konings Filiep Jodts en de voltallige pers er gratis bij. “Het hoofddoel is inbrekersbendes, mensensmokkelaars en drugsdealers onderscheppen”, aldus Verlinden.