Volledig scherm
De man zit momenteel in de Brugse gevangenis. © Bas Bogaerts

Gedetineerde krijgt extra celstraf nadat hij document van ziekenfonds vervalste om penitentiair verlof te krijgen

Een 50-jarige gedetineerde uit de Brugse gevangenis moet 3 maanden extra brommen, nadat hij twee jaar geleden een document van het ziekenfonds Partena vervalste. Didier V. hoopte volgens het parket om penitentiair verlof te krijgen, wat de man zelf betwistte.

Didier V. (50) overhandigde in september 2017 een document van Partena aan een personeelslid van de gevangenis in Brugge. “De beklaagde moest zogezegd onderzoeken ondergaan, maar nergens vonden we een aangifte terug van een ziektedossier”, sprak de procureur. “Hij hoopte volgens ons een uitgaansvergunning te krijgen.”

V. kreeg dinsdagmorgen 3 maanden cel voor valsheid in geschrifte en het gebruik van valse stukken. Hij zou normaal op 21 november vrijkomen en hoopte dan ook een werkstraf te mogen uitvoeren. “Mijn cliënt stelde met de computer in z’n cel, waar hij voor de duidelijkheid niet mee op internet kan, een document op”, pleitte zijn advocaat. “Hij heeft effectief problemen met z’n hart, maar heeft nooit gezegd aan dat personeelslid dat het om een authentiek document ging. Hij had er geen slechte bedoelingen mee en wilde echt z’n dossier in orde brengen.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Onze tips voor het weekend: Bergen winterpret, stevige gitaren en een legendarische Franse zangeres

    Onze tips voor het weekend: Bergen winterpret, stevige gitaren en een legendari­sche Franse zangeres

    In het idyllische park La Potinière in De Haan gaat vrijdagavond Winterpret in’t Park van start, met een grote schaatspiste en tal van gezellige chalets met winterse drankjes, hapjes en gerechten. Vrijdag om 18.30 uur is er de openingsshow, gevolgd door een optreden van Bruges Swan Patrol en schaatsen vanaf 19 uur. Op zaterdag geven dj’s het beste van zichzelf in de Eisdisco en de Wunderbar. Op zondagvoormiddag kunnen kinderen en jongeren onder de 16 jaar zelfs gratis schaatsen. Boek intussen jouw ontbijt. Meer info op www.winterindehaan.be. Ook in Blankenberge, Middelkerke en De Panne gaan dit weekend de winter- en kerstmarkten van start.