De man zit momenteel in de Brugse gevangenis.
Volledig scherm
De man zit momenteel in de Brugse gevangenis. © Bas Bogaerts

Gedetineerde krijgt extra celstraf nadat hij document van ziekenfonds vervalste om penitentiair verlof te krijgen

Een 50-jarige gedetineerde uit de Brugse gevangenis moet 3 maanden extra brommen, nadat hij twee jaar geleden een document van het ziekenfonds Partena vervalste. Didier V. hoopte volgens het parket om penitentiair verlof te krijgen, wat de man zelf betwistte.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Groepje mannen bedelt om eten en geld... en valt daarna Yves (45) met breekmes aan: “Het kon véél erger dan wat snijwonden geweest zijn”
  PREMIUM

  Groepje mannen bedelt om eten en geld... en valt daarna Yves (45) met breekmes aan: “Het kon véél erger dan wat snijwonden geweest zijn”

  Een 45-jarige arbeider is maandagnacht door een groepje mannen overvallen langs het jaagpad langs de Ter Doeststraat in Lissewege. Yves De Waele was er signalisatieborden aan het ophalen toen er plots vijf mannen hem omsingelden. “Ze vroegen in het Engels om eten, drank en geld. Toen er een discussie ontstond, haalde een van hen een breekmes boven en werd ik verscheidene keren gesneden”, zegt de veertiger.
 2. Picknick in de wijngaard, koffie branden of bezoek aan de microbrouwerij: verken per fiets de lokale handelaars in de groene rand rond Brugge
  PREMIUM

  Picknick in de wijngaard, koffie branden of bezoek aan de microbrou­we­rij: verken per fiets de lokale handelaars in de groene rand rond Brugge

  Lokale producenten worden tijdens de Zomer van de Korte Keten in de kijker gezet door de provincie West-Vlaanderen en door deze krant. Liefst 800.000 fietsers ontdekten afgelopen zomer het Brugse Ommeland. Nooit eerder was de toeristische regio populairder. Voor aflevering twee van onze reeks over de korte keten maakten we voor u daarom een lijstje met zeven tussenstops op een fietstocht. De vorige afleveringen gemist? Lees ze hier.