Een drone.
Volledig scherm
Een drone. © AFP

Gebruik van drones bij hulpverlening blijft beperkt door hiaten in wetgeving: “Wel testen bezig om goederen zoals reddingsvesten te droppen”

West-VlaanderenDrones bieden interessante mogelijkheden om ingezet te worden bij hulpverlening en noodplanning, maar hiaten in de wetgeving beperken momenteel nog de maximale inzet van deze technologie. Dat blijkt uit het antwoord van gouverneur Carl Decaluwé op een vraag van provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA).

  1. “Steeds meer leerlingen komen met chips of zelfs zonder boterhamdoos naar school”: dus stappen Brugse scholen massaal in project om die kinderen te helpen
    PREMIUM
    Brugge

    “Steeds meer leerlingen komen met chips of zelfs zonder boterham­doos naar school”: dus stappen Brugse scholen massaal in project om die kinderen te helpen

    “Het is confronterend om te zien hoe sommige kinderen, ook van gezinnen waarvan we het niet hadden verwacht, zonder fruit of boterhammen op school aankomen.” Directeur Hilde Clemmens van basisschool Ter Poorten in Lissewege stapt daarom nu als één van de eersten met haar school in in het project ‘Brooddoosnodig’ dat eerder in Gent al succesvol was. Gezinnen die het moeilijk krijgen, worden daarbij geholpen.