Volledig scherm
De politie van Brugge kon de Fransen klissen © Mathias Mariën

Franse verdachten die twee politiewagens ramden tijdens wilde achtervolging tussen Franse grens en Brugge zijn minderjarig

De twee Fransen die maandagmiddag werden opgepakt in Brugge na een lange achtervolging, zijn wel degelijk minderjarig. 

Het duo was aan de Franse grens in Ghyvelde, vlak bij De Panne, weggereden van een politiecontrole. Wellicht deden ze dat dus omdat ze minderjarig waren. Hun auto kon nog niet aan andere feiten gelinkt worden. De wagen reed net over de Franse grens de E40 op en werd meteen achtervolgd aan waanzinnig hoge snelheden tot 180 kilometer per uur. Verscheidene politiezones probeerden de wagen vergeefs aan de kant te zetten. Pas toen ze afreden in Loppem en hun weg vervolgden richting Brugge, kon de politie de jongen en het meisje klissen. In hun vlucht ramden ze twee politievoertuigen, een geparkeerde bestelwagen en een boom. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brugse ziekenhuizen Sint-Jan en Sint-Lucas gaan nauwer samenwerken: “Geen fusie, wel beter voor patiënt”

    Brugse ziekenhui­zen Sint-Jan en Sint-Lu­cas gaan nauwer samenwer­ken: “Geen fusie, wel beter voor patiënt”

    De twee Brugse ziekenhuizen Sint-Jan en Sint-Lucas zullen in de toekomst nauwer samenwerken. Dat staat te lezen in een brief die aan het personeel van de ziekenhuizen is bezorgd. “Er komen betere taakafspraken om de patiënten nog beter te helpen”, zegt Pablo Annys (sp.a), voorzitter van de raad van bestuur van AZ Sint-Jan. Hij ontkent dat er een fusie wordt voorbereid.