Thuis bij Frank in de Katelijnestraat in Brugge.
Volledig scherm
PREMIUM
Thuis bij Frank in de Katelijnestraat in Brugge. © Benny Proot

Frank opende interieurzaak drie weken voor lockdown en bleef daarna maanden dicht: “Ik heb gevloekt, maar ik kijk zó uit naar heropening”

Nog een kleine week geduld en dan gaat ‘Thuis bij Frank’ weer open. Dat is een gloednieuwe interieurzaak van Frank Massop (52) in de Katelijnestraat, dichtbij de gelijknamige brug. Hij opende zijn zaak drie weken voor de lockdown en ging sindsdien niet meer open. “De heropening wordt een topmoment”, zegt hij.

 1. Twee Brugse woonzorgcentra in lockdown na coronabesmettingen: “We kunnen ons geen uitbraak permitteren”
  Brugge

  Twee Brugse woonzorg­cen­tra in lockdown na coronabe­smet­tin­gen: “We kunnen ons geen uitbraak permitte­ren”

  Twee Brugse woonzorgcentra zijn momenteel in lockdown, nadat er bewoners en een personeelslid positief hebben getest op het coronavirus. Het gaat om een preventieve maatregel om een uitbraak te vermijden. Alle bewoners en werknemers van Hallenhuis en De Vliedberg moeten nu een test ondergaan. “In afwachting wordt geen bezoek toegelaten”, zegt schepen van Sociale Zaken Pablo Annys (sp.a). Binnen de muren van Westervier, dat 38 bewoners verloor tijdens de eerste coronagolf, blijven ze vooralsnog gespaard. Al hanteren ze daar nu wel code rood.
 2. “Ik krijg geen adem, ik kan niet meer voor jullie zorgen.”: geluidsopnames leggen laatste momenten van 39 Vietnamezen in Zeebrugse container vast
  PREMIUM
  Zeebrugge

  “Ik krijg geen adem, ik kan niet meer voor jullie zorgen.”: geluidsop­na­mes leggen laatste momenten van 39 Vietname­zen in Zeebrugse container vast

  Zoals zovelen waren ze op zoek naar een betere toekomst in Groot-Brittannië, maar uiteindelijk vonden ze een tragische dood. Exact één jaar geleden vertrok uit Zeebrugge een koelcontainer met aan boord 39 Vietnamese migranten. Geluidsopnames, gemaakt door de slachtoffers, legden hun laatste momenten vast. Een reconstructie van een aangekondigde tragedie, die men in Zeebrugge in de toekomst koste wat het kost wil vermijden. Mét hypermoderne bewaking.